Čokoládový kolč
By NELKAFOOD
Nie nie je to len čokoládový koláč. Je to prosím Vás ten najdokonalejší čoko koláč s jemným podtónom údenej soli. Ak teraz krútite hlavou okamžite s tým prestaňte!!
„Dajte mu prosím šancu. Verte mi, že tá údená morská soľ dodá koláču skvelú chuť a vyladí sladkosť čokolády.“
Prísady:
- 2 vajíčka
- 80g masla
- 100g cukru
- štipka údenej morskej soli
- 50-60g mlieka
- vanilka
- 120g polohrubej muky
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielky so štipkou soli a asi 1 kopcovitou polievkovú lyžicou cukru vyšľahane do snehu. V miske od robota vymiešame (utrieme) maslo so zbytkom cukru do peny. Bude to trvať pomerne dlho (cca 10-20 minút), ale verte že to stojí za to. K maslu primiešame vanilku. Až teraz zašľaháme žĺtka. Po kvapkách za stáleho miešania prilejeme mlieko. Muku s kakaom preosejeme do maslovej zmesi zamiešame a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vrch bohato posypeme čokoládových kúskami. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov na horný spodný ohrev. Koláč pečieme v strednej časti rúry približne 40-50 minút. Záleží od toho. akú veľkú nádobu na pečenie použijete.
Dúfam, že si tohto čokoládového fešáka obľúbite tak ako ja. Dobrú chuť Vaša Nela