Home » Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji
Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji
Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji
By NELKAFOOD
Pri podávaní týchto raňajok nemôžete urobiť chybu. Ešte som totiž nestretla človeka, ktorý by naservírované lahodné hrianky v spojení s orieškami, syrom a kelom odmietol. A prečo?
„Pretože opečený, lahodný kel spolu s chrumkavou kváskovou hriankou a smotanovým syrov odštartuje tvoje ráno do výšin. A ak mi neveríš neostáva ti nič iné, iba vyskúšať tento recept.“
Prísady:
- hrsť lieskových orechov
- 4 plátky slaniny
- 1 pl olivového oleja vhodného na varenie
- ružičkový kel
- soľ, čierne korenie
- 1 pl medu
- 1 kl citrónovej šťavy
- 2 chrumkavé hrianky chleba
- 2 pl krémového syra Lučina
Postup:
Lieskové orechy rozložíme na plech a pečieme 8-10 minút v rozohriatej rúre na cca 170 stupňov. Lieskové orechy nasekáme nahrubo a odložíme bokom. Do vyhriatej rúry vložíme olivovým olejom pokvapkaný chlieb a pripravíme hrianky.
Na kocky nakrájanú slaninu opečieme na kvapke olivového oleja na panvici, na stredne nízkej teplote do chrumkava. Pridáme olivový olej k tuku zo slaniny spolu s ružičkovým kelom nakrájaným na plátky. Dobre premiešame a potom rozložíme kel do rovnomernej vrstvy. Necháme opiecť do hneda z oboch strán. Osolíme, okoreníme, pridáme citrón s medom a poriadne premiešame. Pridáme slaninu a odstavíme z ohňa. Opečenou hrianku natrieme vrstvou Lučiny a pridáme poriadnu dávku ružičkového kelu a vrch posypeme nasekanými lieskovcami. Zakvapneme extra panenským olivovým olejom a hneď podávame. Dobrú chuť Vaša Nela.