Pečený tekvicový šalát
By NELKAFOOD
Všetko, čo potrebujete počas týchto jesenných dní, je presne tento lahodný šalát, ktorý je plný chuti a dopraje vám explóziu chuťových pohárikov. S týmto tekvicovým šalátom jednoducho nemôžete nič pokaziť. A čo je veľký bonus, ak vám nejaká ta pečená tekvica ostane môžete poľahky pripraviť lahodnú krémovú polievku, ktorú vám v nasledujúcich dňoch pridám sem na blog.
„Milujem takéto variabilné recepty, ktoré sa dajú poľahky pretvoriť na nové plnohodnotné jedlo.“
Prísady
- 1 tekvica na pečenie
- soľ, mleté čierne korenie
- 50g olivového oleja
- 50g medu
- čili vločky
Na podávanie
- syr Feta
- granátové jablko
- rukola
- opečené tekvicové semienka
Postup
Rúru predhrejeme na horný spodný ohrev na 220 stupňov. Tekvicu očistíme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Položíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme. Vložíme do stredu rozohriatej rúry a pečieme.
Počas pečenia pripravíme z 50g olivového oleja, 50g medu, čili, soli a korenie zmes, ktorou tekvicu potrieme. Na miernom ohni celú zmes rozohrejeme a necháme roztopiť. Do polovice upečenú tekvicu vyberieme a pomocou noža narežeme, ale iba tak aby sme ju neprerezali celu. Mala by nám stále držať v celku. Bohato potrieme zmesou z medu a vrátime do rúry dopiecť do mäkka.
Upečenú tekvicu zmiešame s rukolou, fetou, semienkami granátového jablka a pokvapkáme výpekom, ktorý nám ostal v pekáči. Posypeme opečenými tekvicovými semienkami a podávame.
Ak si tento chutný šalát pripravíte, nezabudnite ma pri vašich fotkách označiť, pretože sa rada kochám vašimi výtvormi. Keď sa mi podarí a technika nezlyhá vaše výtvory rada zdieľam. Ak máte nejaký zaujímavý tip na nové jedlo sem s ním rada, totižto skúšam a kombinujem netradičné chute, ktoré mi dovolia odviazať sa pri tvorbe. Prajem Vám dobrú chuť Vaša Nela.