Home » Quinoa šalát s avokádom a mangom podávaný s grilovaným zubáčom
Quinoa šalát s avokádom a mangom podávaný s grilovaným zubáčom
Quinoa šalát
By NELKAFOOD
Keď som navštívila Barcelonu zamilovala som si tento lahodný letný šalát. Hneď po návrate som ho musela doma pripraviť a na moje prekvapenie zamilovali sme si ho doma všetci.
„Hoci ubehol iba veľmi krátky čas od môjho návratu musela som tento šalát pripravovať doma už niekoľko krát.“
Zubáča som grilovala na skvelej panvici od zepter, ktorá mi opäť pomohla a uľahčila celkovú prípravu.
Prísady:
- 1 hrnček quinoa
- 1 zrelé mango
- 1 zrelé avokádo
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie, chilli
- olivový olej
- filety zubáča
- maslo
- vrelá voda
Postup:
Príprava šalátu začína qinoou. Tu je dôležité zbaviť sa horkosti a to docielime tak, že ju obaríme vriacou vodou. Hrnček quinoi si dám do sitka a prelejem vriacou vodou. Medzitým si na kvapke olivového oleja opečiem prelisovaný strúčik cesnaku. Po tom čo cesnak chytí farbu a rozvonia sa po kuchyni pridám opláchnutú qiunou a nechám jemne orestovať. Zalejem 2 hrnčekmi vriacej vody jemne osolím, stíšim oheň a nechám variť približne 15 minút. Zatiaľ čo sa quinoa varí, filety zubáča jemne osolím, okorením a na každý položím plátok masla. Nechám v rozohriatej rúre pod grilom upiecť. Očistím a nakrájam si na jemné prúžky mango a avokádo, ktoré v miske zalejem 2-3 polievkovými lyžicami olivového oleja, osolím, okorením a poprášim chilli. Keď je qiunoa uvarená pridám ju ešte teplú k mangu a avokádu. Premiešam a podľa chuti okorením. Teraz už len servírujem s ugrilovaným zubáčom a rýchly obed či večera je na svete. Vaša Nela.