Grissini

Kváskové grissini

Kváskové grissini

nelkafood

By NELKAFOOD

    Garantujem Vám, že z týchto tieto tyčiniek budete nadšení! A ak mi neveríte vyskúšajte ich hneď teraz, pretože jednoduchší recept, ako je tento veru nenájdete. 

„Recept vznikol v spolupráci s Borges. Borges sa už 125 rokov stará o to, na čom záleží.“

Prísady:

  • 250g vody
  • 70g kvásku (35g múky+25g vody+10g kvásku)
  • 10g cukru
  • 500g muky
  • 15g soli
  • 50g olivový olej Borges

Na dokončenie:

Postup:

   Ak máme nakŕmený a aktívny kvások  použijeme z neho 70g. Ak nie pripravíme kvások (rozkvas) večer pred prípravou cesta. V miske zmiešame 35g muky, 25g vody a 10g kvásku. V zakrytej miske necháme fermentovať cca 6 hodín záleží od teploty akú doma máte a aktivity vášho kvásku.

   Ku vykvasenému kvásku (rozkvasu) pridáme všetky ostatne prísady a vypracujeme jemne od rúk sa odlepujúce cesto. Ak použijete mixér bude to trvať približne 5-10 minút (záleží od výkonu).

   Hotové cesto potrieme bohato olivovým olejom zakryjeme igelitom a necháme pri izbovej teplote fermentovať približne 3-4 hodiny. Cesto by malo pekne narásť. Ak chcete dať cesto do chladničky upozorňujem, že pred pečením je potrebné ho vybrať, aby malo izbovú teplotu (je to potrebné pre ďalší postup).

   Z vykvaseného cesta pomocou noža, alebo ostrej stierky budeme ukrajovať podlhovasté kúsky cesta, ktoré budeme naťahovať. Cesto vyberieme na olejom potretú pracovnú dosku. Stierkou odkrojíme pozdĺžne kúsok cesta. Konce chytíme do rúk a jemne naťahujeme. Natiahnuté grisimi ukladáme na papierom vystlaný plech (pripadne plech potrieme olejom). Ak chceme môžeme grisimi jemne pregúľať o podložku, a tak umiestniť na plech. Necháme jemne ešte odpočívať asi 30 minút až hodinu. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov na program chlieb (chceme, aby boli chrumkavé). Ak tento program v rúre nemáme použijeme horný spodný ohrev. 

   Plech kladieme do strednej časti rozohriatej rúry a pečieme do chrumkava cca 15-20 minút podľa výkonu vašej rúry. Hotové upečené grisimi necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (1)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR