Najjemnejšia dvojfarebná brioška z kvásku

Dvojfarebná brioška

Dvojfarebná brioška

nelkafood

By NELKAFOOD

    Toto je jemná brioška s čokoládovým nádychom, s ktorou zapôsobíte a hlavne očaríte svoje okolie.

„Ak neveríte vyskúšajte ju už zajtra!“

Prísady:

Rozkvas:
  • 70g pšeničnej chlebovej múky
  • 50g vody
  • 10g kvásku
Tangzhong:
  • 30g chlebovej múky
  • 115g plnotučného mlieka
Cesto:
  • 330g pšeničnej chlebovej múky
  • 40g cukru
  • štipka soli
  • 210g plnotučného mlieka
  • 60g masla
  • 1, 5 k kakaa

 

Postup:

   Prípravu rozkvasu robíme tak ako zvyčajne. Ťažko sa mi odhaduje čas samotnej fermentácie pretože treba pozerať na to ako Váš kvások funguje a pracuje. Môj rozkvas fermentoval približne 6 hodín. Uvaríme tangzhong – v malom hrnci rozšľaháme všetky ingrediencie na tangzhong. Za stáleho miešania uvaríme na strednej teplote, kým zmes nebude pripomínať zemiakovú kašu. Necháme vychladnúť. V miske od robota zmiešame všetky prísady do cesta (okrem masla a kakaového prášku) a vymiesime. Potom pridáme maslo a miešame približne 7-10 minút, kým nebude cesto hladké. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakaový prášok a dobre zapracujeme. Obe cesta vyformujeme do gule, vložíme do misy, prikryjeme a necháme fermentovať cca 2-4 hodiny. Každé cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Čokoládové cesto položíme na bledé cesto. Prejdeme valčekom, aby sa obe cesta spojili. Začneme na kratšej strane cesto rolovať, ale zastavíme asi 3/4 od konca. Pomocou noža nakrájame zárezy do rozvinutej časti cesta tak, aby sme získali 12 častí Každý prameň zatočíme a cesto dorolujeme. Zrolované to vložíme do papierom vyloženej toastovej formy, prikryjeme a necháme fermentovať cca 3-5 hodín. Cesto musí viditeľne zväčšiť svoj objem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov na horný spodný ohrev v strednej časti rúry približne 45-50 minút. Hotovú briošku som potrela cukrovky rozvarom.

                                                                              Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (1)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR