Tekvicové buchtičky

Tekvicové buchtičky

Domáce tekvicové buchtičky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Jeseň sa mi vždy akosi spájala s tekvicou. Aj keď nie som milovník strašidiel, a novodobých osláv Halloweenu tekvicu zbožňujem na akýkoľvek spôsob.

“Preto tento týždeň pripravujem viac variant, ako zapracovať tekvicu do rôznych jedál. Toto je prvý zo série tekvicových receptov.”

Prísady

Rozkvas

  • 50g pšeničnej chlebovej múky
  • 50g vody
  • 20g kvásku

Cesto

  • rozkvas
  • 210g pšeničnej chlebovej múky
  • 30g cukru
  • štipka soli
  • 50g mlieka
  • 150g tekvicového pyré
  • 40g masla

Postup

   Večer pred pečením pripravíme rozkvas. V miske zmiešame vodu, kvások a múku. Poriadne premiešame a necháme v zakrytej miske pri izbovej teplote fermentovať približne 8-10 hodín.

   K vykvasenému cestu primiešame ostatné prísady okrem masla a vypracujeme jemné cesto. Pomocou robota s nadstavcom hák na nízkych otáčkach to trvá približne 3-4 minúty. Následne pridáme maslo a cesto domiesime. Výsledné cesto je jemné a vláčne. V zakrytej miske necháme cesto fermentovať približne 2-3 hodiny.

   Vykvasené cesto vyberieme na jemne pomúčenú dosku a pomocou valčeka jemne rozvaľkáme. Cesto rozrežeme na jednotlivé buchtičky a každú môžeme naplniť či už na sladko alebo na slano. Výber nechám na vás. Ja som polovicu naplnila syrom a druhú nechala čistú, aby si každý mohol pridať, čo má rád. Buď lekvár alebo orieškové maslo. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 buchtičiek. Naplnený štvorček cesta spojíme a jemne pomocou dlane vytvarujeme do buchty. Ukladáme na olejom potretý plech na pečenie s vyšším okrajom. Zakryjeme igelitom a necháme pri izbovej teplote kvasiť, kým buchty zväčšia svoj objem. Malo by to trvať 2-4 hodiny.

   Rúru rozohrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Nakvasené buchty potrieme rozšľahaným žĺtkom s kvapkou mlieka a pečieme v strednej časti rúry približne 15-25 minút. Záleží, ako Vám pečie rúra. Upečené buchty prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme vychladnúť. Chladenie pod utierkou zabezpečí, že zostanú jemné a vláčne.

   Ak sa Vám tento recept páči, budem rada, ak sa oň podelíte so svojimi priateľmi a dáte mi vedieť, ako Vám chutili. Prípadne sa podeľte so mnou o to čím ste ich naplnili, a ak uverejníte foto nezabudnite ma označiť. Rada sa pozriem na vaše výtvory. Nezabudnite, že ak máte tip na nové jedlo či chuť môžete mi kedykoľvek napísať a spolu niečo vymyslíme. Dobrú chuť                                Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR