Krekry s olivovým olejom s edamame humusom

Krekry s olivovým olejom s edamame humusom

Krekry s olivovým olejom s edamame humusom

nelkafood

By NELKAFOOD

   MILUJEM (a to nepreháňam) toto jedlo! Je v ňom všetko, čo som hľadala. Je to jedlo, ktoré prinesie na stôl trochu slnka. Fazuľky sa môžu nahradiť cícerom, no ja odporúčam, aby ste siahli po edamame, pretože v kombinácii s kváskovými krekrami je to veľmi obohacujúci pôžitok.

„Kľúčom pri tomto recepte sú koreniny, preto si vyberte kvalitná olej, ktorý je vhodný na varenie.“

Humus

Prísady 
  • 100 – 200ml vody
  • 200 g mrazeného lúpaného edamame (pripadne cíceru)
  • 1 zrelé avokádo
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrsť petržlenovej vňate 
  • hrsť oregana a tymianu 
  • citrónová šťava
  • 10 g tahini 
  • soľ, mleté čierne korenie 
  • hrsť nasekaných pistácii
 Postup:

   Edamame vložíme spolu s vodou do malého hrnca a uvaríme.  Privedieme do varu a odokryté varíme asi 2-3 minúty.  Hneď ako sa všetko edamame roztopí, odstavíme z ohňa. 

   Edamame vložíme do kuchynského robota. Pridáme avokádo, cesnak, petržlenovú vňať, tymian, oregano, citrónovú šťavu, tahini a 1 lyžičku soli. Rozmixujeme do hladka, asi 2 minúty. V prípade potreby pridáme trochu vody na zriedenie zmesi – 1 polievkovú lyžicu naraz, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Pred podávaním necháme zmes vychladnúť na izbovú teplotu.

 

Krekry

Prísady:
  • 75 g ľanového semena
  • 260 g pšeničnej múky
  • ½ kl prášku do pečiva
  • 1 kl soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 kl cibuľového prášku
  • 1 kl cesnakového prášku
  • 1 kl oregano
  • 110 g mlieka
  • 4 pl olivového oleja vhodného na pečenie Borges
  • 1 pl nakvaseného kvásku
Postup:

   Rúru predhrejeme na 190 stupňov. V miske zmiešame ľanové semienko, múku, prášok do pečiva, soľ, korenie, cibuľový prášok, cesnakový prášok a oregano. V samostatnej nádobe zmiešame mlieko a olivový olej. Mokré prísady pridáme k suchým  a ručne miešame, kým nevznikne cesto. Necháme pri izbovej teplote fermentovať približne 2-3 hodiny. 

   Hotové cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na rovnaké kúsky. Poukladáme na papierom vystlaný plech a precitne v strednej časti rúry asi 10- 15 minút. Záleží ako veľké kúsky cesta sme nakrájali. Dobrú chuť

                                                                                                       Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by Creawise.DIGITAL

SPÄŤ NAHOR