5 osvedčených tipov, s ktorými sa pustiť do kváskovania

chlieb
nelkafood

By NELKAFOOD

  Zaujíma vás, ako sa pustiť do kváskovania? No ešte predtým ako si zašpiníte ruky od múky prečítajte si

“5 tipov, ktoré vám pomôžu pri vstupe do kváskovania. Uľahčia vám prípravu a nebudete v strese.”

  1. Najprv si vyberte recept a pripravujte ho tak ako je napísaný, precvičujte si ho a dolaďujte až kým nebude úplne podľa vašich predstáv. Týmto spôsobom sa naučíte oveľa viac a rýchlejšie ako neustále skákanie z jedného receptu na druhý.
  2. Zaobstarajte si zošiť a zapíšte si presné množstvá, časy a teplotu (miestnosti, rúry, vody a cesta) pri každom pečení. Zapisujte si všetky vaše poznámky pri budúcom pečení Vám pomôžu. Urobte si čo najviac poznámok, ktoré vás posunú v pečení vpred.
  3. Používajte kvalitné a čerstvé múky. Tie vám poskytnú lepšiu chuť, vzhľad a výživovú hodnotu.
  4. Zmierte sa s tým, že čas je Váš priateľ. Pretože čas a správne načasovanie sú pre pekára dôležité. To, že dáte cestu čas znamená, že bude mať lepšiu chuť a textúru. Ak si na pečenie vyhradíte čas vaše výsledky budú oveľa lepšie.
  5. Nenechajte sa odradiť, ak prvé pečenie nie je dokonalé. To je všetko úplne normálne.

   Tak čo už ste pripravený naučiť sa ako sa robí kváskový chlieb? Dajte mi vedieť v komente. A ak už pečiete, rada by som videla vaše bochníky chleba! Ak chcete so mnou zdieľať svoj chlieb označujte #nelkafood na sociálnych sieťach. Vaša Nela

Chlieb z kvásku


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *