Home » Bravčová panenka v smotanovo-horčicovej omáčke
Bravčová panenka v smotanovo-horčicovej omáčke
Bravčová panenka v smotanovo-horčicovej omáčke
By NELKAFOOD
Či už hľadáš výnimočne jedlo, alebo len špeciálnu večeru cez uponáhľaný týždeň, recept na panenku sa určite hodí.
„Takto pripravená panenka je mimoriadne jemná a veľmi chutná, nepotrebuje marinády a to nám šetrí čas.“
Prísady:
- 2 bravčové panenky
- 1 kl soli
- 1 kl papriky
- 2 lyžice oleja
Omáčka:
- 125-200 ml smotany na šľahanie
- 1 pl dijonskej horčice
- 1 pl celozrnnej horčice
- 2 kl byliniek jemne nasekaných
- 1/2 kl soli
- 1/2 kl papriky
- 1 – 2 pl vody podľa potreby
Postup:
Bravčovú panenku vyberieme z chladničky, aby mala pri príprave izbový teplotu. Rúru predhrejeme na 190 stupňov na horný spodný ohrev. Z panenky odrežeme blany, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a jemne pokvapkane olivovým olejom. Panvicu rozohrejeme a pokiaľ sa zohrieva mäso jemne premasírujeme. Mäso vložíme do rozohriatej panvice a opečieme z každej strany do hneda. Následne preložíme do malého pekáča na každý kúsok panenky položíme plátky masla, bylinky a vložíme na 14-15 minút do stredu vyhriatej rúry. Čas pečenia záleží od vašej rúry a veľkosti paneniek.
Do panvice v ktorej sa opekala panenka nalepené smotanu pridáme horčice podľa chuti osolíme a okoreníme a poriadne premiešame. Omáčku dusíme, kým sa nezredukuje na polovicu, asi 5 minút kým omáčka mierne nezhustne. Bylinky nasekáme a vložíme do omáčky.
Upečenú panenku prikryjeme alobalom a necháme aspoň 7-10 minút odpočívať. Následne nakrájame a podávame s bohatou dávkou omáčky. Dobrú chuť
Vaša Nela