Cukina
By NELKAFOOD
Neviem či to je Novým rokom, alebo sa mi len žiadalo ľahšiu stravu no tieto špagety som robila na večeru už druhý krát tento týždeň. A prečo?
„Pretože sú jednoducho rýchle, ľahké a chuťovo výborne. „
Špiralizér na zeleninu som dostala od svokry k narodeninám asi pred dvoma rokmi. A priznám sa, že dlho som ho len opatrovala v skrinke. Nejako som sa nevedela odhodlať k tomu, aby som tieto zeleninové špagety ochutnala. Prvé pokusy o výrobu špagiet boli katastrofa (chce to len nájsť na to grif), čím viac som ich toto leto doma robila tým viac mi aj začali chutiť. A dokonca keď si ich robím s bolonskou omáčkou popravde, ani nevidím rozdiel v porovnaní s klasickými špagetami. A tak si ich pripravujem celkom často a odhodlávam sa k špagetám z batát, cvikli či zeleru. Keď ich vyskúšam určite vám dám o tom vedieť, možno aj nejakým novým receptom. Teraz už však poďme k samotnej príprave cukinových špagiet.
Prísady:
- 2 väčšie cukiny
- 2 plátok mangalicovej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 hrste mrazených húb
- 140g rajčinového pretlaku
- 1 polievková lyžica pasty z paprík
- Soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Slaninu si narežem na prúžky a na panvici nechám pustiť tuk. Pridám prelisovaný cesnak a nechám trošku rozvoňať. Pridám zmrznuté huby a nechám ich aby pustili šťavu a podusili sa. Osolím, okorením a ak už je prebytočná tekutina odparená a huby udusené pridám rajčinový pretlak a paprikovú pastu. Nechám na miernom ohni prebublať, aby celý tento základ zhustol. Medzitým si z cukiny pomocou špiralizéra pripravím špagety. Tie následne vložím k omáčke premiešam a odstavím z ohňa. Nechcem totižto aby sa cukina rozvarila, ale iba ohriala. K podávaniu môžete špagety posypať parmezánom. Čo poviete na takéto rýchle, jednoduché a chutné recepty? Uvítali by ste ich častejšie? Dajte mi vedieť do komentu, aby som vedela či pridávať takéto rýchlovky častejšie. Vaša Nela.