Bravčové karé na kakau

Bravčové karé na kakau servírované na podnose s ryžou

s kakaom

nelkafood

By NELKAFOOD

  Je čas pustiť sa do prípravy tak trošku netradičnej chuti. Keď som dnes na obed zahlásila že máme mäso na čokoláde, moje deti si až nohy šli dolámať ako utekali k stolu.

„Aj keď v samotnom recepte čokoláda nie je, pri varení sa vôňa vznášala celou kuchyňou.“

   Výsledný efekt ktorý kakao zanechalo v mäse je niečo, čo sa ťažko opisuje, ale tá chuť stojí za to to vyskúšať. Tak čo kto sa pridá a pripraví si mäso na „čokoláde‟?

 

Prísady:

  • 500g bravčového karé
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 plátky slaniny z mangalice
  • 1,5 polievkovej lyžice zmes korenia s kakaom návod na výrobu nájdete tu (na dusené mäso)
  • 1 poriadna polievková lyžica prášku z nepražených kakaových bôbov (alebo kakaa)
  • 2 dcl vody
  • Soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

   Slaninu si nakrájam na malé kúsky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou nechám opiecť na panvici. Karé si nakrájam na plátky, osolím, okorením a naklepem, aby sa mäso zjemnilo. Následne ho pridám opiecť na panvicu k cibuli a slanine. Keď je mäso z oboch strán opečené podlejem vodou pridám korenie s kakaom a samotné kakao. Poriadne premiešam a na miernom ohni nechám prebublávať a dusiť približne 40 minút. Mäso musí zmäknúť a tekutina sa odpariť tak, aby nebolo potrebné zahustenie. Ak však uprednostňujete viac šťavy potom bude potrebné pridať viac vody a šťavu zahustiť. Takto pripravené mäso je veľmi jemné s plnou chuťou a trošku odlišné od bežného každodenného stereotypu.  A preto verím, že ho vyskúšate a potešíte aj svojich stravníkov niečím iným, odlišným a tak trochu záhadným. Tak šup variť, chutnať a zdieľať. Dobrú chuť vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR