Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji

Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji

Hrianka s ružičkovým kelom opečeným na olivovom oleji

nelkafood

By NELKAFOOD

   Pri podávaní týchto raňajok nemôžete urobiť chybu. Ešte som totiž nestretla človeka, ktorý by naservírované lahodné hrianky v spojení s orieškami, syrom a kelom odmietol. A prečo?

„Pretože opečený, lahodný kel spolu s chrumkavou kváskovou hriankou a smotanovým syrov odštartuje tvoje ráno do výšin. A ak mi neveríš neostáva ti nič iné, iba vyskúšať tento recept.“

Prísady:

  • hrsť lieskových orechov
  • 4 plátky slaniny 
  • 1 pl olivového oleja vhodného na varenie
  • ružičkový kel
  • soľ, čierne korenie
  • 1 pl medu 
  • 1 kl citrónovej šťavy
  • 2 chrumkavé hrianky chleba
  • 2 pl krémového syra Lučina 

 

Postup: 

   Lieskové orechy rozložíme na plech a pečieme 8-10 minút v rozohriatej rúre na cca 170 stupňov. Lieskové orechy nasekáme nahrubo a odložíme bokom. Do vyhriatej rúry vložíme olivovým olejom pokvapkaný chlieb a pripravíme hrianky. 

  Na kocky nakrájanú slaninu opečieme na kvapke olivového oleja na panvici, na stredne nízkej teplote do chrumkava. Pridáme olivový olej k tuku zo slaniny spolu s ružičkovým kelom nakrájaným na plátky. Dobre premiešame a potom rozložíme kel do rovnomernej vrstvy.  Necháme opiecť do hneda z oboch strán. Osolíme, okoreníme, pridáme citrón s medom a poriadne premiešame. Pridáme slaninu a odstavíme z ohňa. Opečenou hrianku natrieme vrstvou Lučiny a pridáme poriadnu dávku ružičkového kelu a vrch posypeme nasekanými lieskovcami. Zakvapneme extra panenským olivovým olejom a hneď podávame. Dobrú chuť                                                                                                                         Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR