Mrkvové mafiny
By nelkafood
Už vás nebaví všedný koláč a máte chuť vyskúšať niečo nevšedné? Tak toto je ten správny recept pre vás. Chuť mafinu je ľahká, a delikátna. Kto by nepoznal mrkvu? Zelenina, definovaná ako koreňová. Zvyčajne sa používa a do polievok, šalátov, alebo čalamády. Ja som ju dnes použila na prípravu týchto mafinov. Sama som netušila o výsledku, a neverila v tak dokonalý chuťový pôžitok. Základný recept na mafiny som kedysi dávno našla na internete, a musím napísať, že som mu verná dodnes.
„Vždy si do základu pridám niečo, čo mám aktuálne vo svojej kuchyni .“
A takto zakaždým vznikajú iné koláčiky. Pretože som základného cesta na mafiny pridala aj jabĺčko zo svojej záhradky, ubrala som trošku cukru. Dokonalý výsledok je na svete.
Prísady:
- 200g hladkej múky T650
- 80g cukru
- 10g prášku do pečiva
- Štipka vanilky
- ½ kávovej lyžice škorice
- ½ kávovej lyžice perníkového korenia
- 1 vajce
- 120g mlieka
- 120g oleja
- 1 väčšia nastrúhaná mrkva ( alebo dve menšie)
- 1 nastrúhané jablko
- hrsť nasekaných orechov
- hrsť hrozienok
Postup:
V jednej miske zmiešam metličkou múku, cukor, prášok do pečiva, mletú vanilku, škoricu a perníkové korenie. V druhej miske metličkou prešľahám mlieko, olej a vajíčko. Obsah oboch misiek premiešam ale iba tak, aby sa prísady prepojili. Do cesta na mafiny pridám nastrúhanú mrkvu, jablko, orechy a hrozienka. Opäť jemne premiešam a pomocou polievkovej lyžice vkladám do papierových ( silikónových) košíkov. Ja používam papierové doma pripravené košíky, ktoré sa dajú ľahko pripraviť použitím papiera na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre na 200⁰C približne 20 minút (treba sledovať podľa svojej rúry). Podeľte sa so mnou v komentári o to, ako sa vám tieto jednoduché mafiny podarili, a či vám chutili alebo nie.