Home » Najjemnejšia dvojfarebná brioška z kvásku
Najjemnejšia dvojfarebná brioška z kvásku
Dvojfarebná brioška
By NELKAFOOD
Toto je jemná brioška s čokoládovým nádychom, s ktorou zapôsobíte a hlavne očaríte svoje okolie.
„Ak neveríte vyskúšajte ju už zajtra!“
Prísady:
Rozkvas:
- 70g pšeničnej chlebovej múky
- 50g vody
- 10g kvásku
Tangzhong:
- 30g chlebovej múky
- 115g plnotučného mlieka
Cesto:
- 330g pšeničnej chlebovej múky
- 40g cukru
- štipka soli
- 210g plnotučného mlieka
- 60g masla
- 1, 5 k kakaa
Postup:
Prípravu rozkvasu robíme tak ako zvyčajne. Ťažko sa mi odhaduje čas samotnej fermentácie pretože treba pozerať na to ako Váš kvások funguje a pracuje. Môj rozkvas fermentoval približne 6 hodín. Uvaríme tangzhong – v malom hrnci rozšľaháme všetky ingrediencie na tangzhong. Za stáleho miešania uvaríme na strednej teplote, kým zmes nebude pripomínať zemiakovú kašu. Necháme vychladnúť. V miske od robota zmiešame všetky prísady do cesta (okrem masla a kakaového prášku) a vymiesime. Potom pridáme maslo a miešame približne 7-10 minút, kým nebude cesto hladké. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakaový prášok a dobre zapracujeme. Obe cesta vyformujeme do gule, vložíme do misy, prikryjeme a necháme fermentovať cca 2-4 hodiny. Každé cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Čokoládové cesto položíme na bledé cesto. Prejdeme valčekom, aby sa obe cesta spojili. Začneme na kratšej strane cesto rolovať, ale zastavíme asi 3/4 od konca. Pomocou noža nakrájame zárezy do rozvinutej časti cesta tak, aby sme získali 12 častí Každý prameň zatočíme a cesto dorolujeme. Zrolované to vložíme do papierom vyloženej toastovej formy, prikryjeme a necháme fermentovať cca 3-5 hodín. Cesto musí viditeľne zväčšiť svoj objem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov na horný spodný ohrev v strednej časti rúry približne 45-50 minút. Hotovú briošku som potrela cukrovky rozvarom.
Dobrú chuť Vaša Nela.
Nelka len toľko som sa chcela opýtať, či do rozkvasu stačí 10g kvásku? Ďakujem za odpoveď