Škoricové twistre z kvásku

Škoricové twistre

Škoricové twistre

nelkafood

By NELKAFOOD

    Poviem Vám malé tajomstvo. Tak veľmi ste mi chýbali a som šťastná, že aj ja Vám. Posledné mesiace som nemala veľmi chuť piecť a mala som pocit, že to už nebaví ani Vás. Až mi jedna z Vás napísala, že či budem opäť piecť ??? To mi otvorilo oči a dostala som “slinu” opäť sa do toho pustiť.

„Verím, že mi odpustíte dlhšiu pauzu a budete sa tešiť na nové nápady, recepty a odhodlanie.“

Prísady:

Cesto:
  • 100g kvásku (rozkvasu)
  • 60g cukru
  • 60g mlieka
  • 60g vody
  • 50g masla
  • 1 vajce + jeden žĺtok
Plnka:
  • 50g masla
  • 70g muscovado cukru (kúpite tu)
  • 1-2 kl škorice
  • 1 kl perníkové korenie
  • 1/2 kl zázvoru

Postup:

   Prípravu cesta začíname tým, že použijeme dobre nakŕmený, aktívny a vitálny kvások. Ak taký doma nemáme, musíme si kvások najprv nakŕmiť, pripadne pripraviť pred pečením rozkvas.

   V miske od robota zmiešame všetky suroviny na cesto, okrem masla. To pridáme a zapracujeme až ku koncu miesenia. Je potrebné najprv v múke rozvinúť lepok. Na nízkych otáčkach cesto miesime približne 5 minút a až, keď je pekne kompaktné pridáme maslo a domiesime. Bude to trvať približne ďalších 5-7 minút. Misku s vymieseným cestom zakryjeme a necháme pri izbovej teplote fermentovať približne 2-3 hodiny. Záleží akú teplotu doma máte a hlavne, ako aktívny kvások použijete.

   Medzitým pripravíme plnku. Maslo jemne rozpustíme a doňho vmiešame suché prísady. Zmes by nemala byt príliš tuhá, ale ani príliš riedka.

   Vykvasené cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a povrch cesta natrieme pripravenou plnkou. Cesto rozdelíme na 4 časti a poukladáme na seba. Pomocou krájača nakrájame tenké pásiky a rukami stočíme tak, aby sme vytvorili Twist. Poukladáme na papierom vystlaný plech, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote kvasiť. Táto druhá doba fermentácie trvá približne 2-4 hodiny. Opäť to záleží podľa toho, akú teplotu doma máte.

   Rúru rozohrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Nakvasené twistre potrieme maslom a vložíme do stredu rúry. Pečieme približne 20-25 minút. Záleží od výkonu vašej rúry.

   Upečené necháme jemne vychladnúť a podávame najlepšie s teplým mliekom.

   A ak ste to dočítali až sem, tak som veľmi šťastná a neostáva mi nič iné, iba Vám poďakovať a zapriať

                                        Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR