Medovníky
By NELKAFOOD
Perníčky, ktoré sú jedlé hneď a vydržia dlho mäkké?? Áno toto je presne taký recept. Pôvodný recept som objavila pred rokmi na internete a trošku si ho upravila a už nejaký ten rôčik ho používam.
„A ako to už býva častokrát sa stane, že nemusia byť ani Vianoce a u nás to vonia po medovníkoch.“
Prísady:
- 500g špaldovej hladkej múky
- 120g medu
- 190g hery
- 2 celé vajíčka
- 200g kokosového práškového cukru
- 1 kávový lyžička jedlej sódy
- šťava z jedného citrónu
- 3 kávové lyžičky perníkového korenia
- na potretie 1 vajíčko
Postup:
V kastróliku si rozpustím med s herou a nechám vychladnúť. Múku preosejem a zmiešam s jedlou sódou, cukrom a šťavou z citróna. Do vlažného medu s maslom vmiešam vajíčka. Prilejem k múke a vypracujem cesto. Cesto je jemné a treba ho dať odležať do chladničky cez noc. Na druhý deň vykrajujem rôzne tvary. Tie potom natriem rošlahaným vajíčkom a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 8 až 10 minút. Medovníčky môžu ostať iba takto, sú hneď mäkké. Ak si však chceme medovníčky ozvláštniť môžeme ich natrieť džemom, spojiť a poliať čokoládou. Uvidíte, že rázom dostanú úplne inú podobu. Podeľte sa a zdieľajte s priateľmi tento recept, aby si aj oni mohli pochutnať na medovníčkoch.