Špaldové medové perníčky

Medovníčky

Medovníky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Perníčky, ktoré sú jedlé hneď a vydržia dlho mäkké?? Áno toto je presne taký recept. Pôvodný recept som objavila pred rokmi na internete a trošku si ho upravila a už nejaký ten rôčik ho používam.

“A ako to už býva častokrát sa stane, že nemusia byť ani Vianoce a u nás to vonia po medovníkoch.”

Prísady:

  • 500g špaldovej hladkej múky
  • 120g medu
  • 190g hery
  • 2 celé vajíčka
  • 200g kokosového práškového cukru
  • 1 kávový lyžička jedlej sódy
  • šťava z jedného citrónu
  • 3 kávové lyžičky perníkového korenia
  • na potretie 1 vajíčko

Postup:

   V kastróliku si rozpustím med s herou a nechám  vychladnúť. Múku preosejem a zmiešam s jedlou sódou, cukrom a šťavou z citróna. Do vlažného medu s maslom vmiešam vajíčka. Prilejem k múke a vypracujem cesto. Cesto je jemné a treba ho dať odležať do chladničky cez noc. Na druhý deň vykrajujem rôzne tvary. Tie potom natriem rošlahaným vajíčkom a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 8 až 10 minút. Medovníčky môžu ostať iba takto, sú hneď mäkké. Ak si však chceme medovníčky ozvláštniť môžeme ich natrieť džemom, spojiť a poliať čokoládou. Uvidíte, že rázom dostanú úplne inú podobu. Podeľte sa a zdieľajte s priateľmi tento recept, aby si aj oni mohli pochutnať na medovníčkoch.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR