Arašidové sušienky

Arašidové sušienky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Chuti arašidového masla som podľahla len nedávno. Nikdy som, ako dieťa nechápala, ako to môže nikomu chutiť. Až, kým som neochutnala čisté arašidové maslo. Sú to vlastne len rozmixované arašidy. Nemalo by sa ničím dochucovať, a to bol predtým kameň úrazu. Takže ozajstné maslo je pre mňa veľká lahôdka, ktorú si najčastejšie vychutnám s banánom.

“Dnes som upiekla tieto sušienky, ktoré splnili presne to čo som pred pečením očakávala. A to dopriať si čaj o piatej spolu so sušienkou.”

Prísady:

  • 60g masla
  • 120g arašidového masla
  • 70g medu
  • vanilkový lusk
  • 140g celozrnnej pšeničnej múky
  • 30g kvásku

Na dokončenie:

  • horká čokoláda
  • 1 kl kokosového oleja
  • hoblinky morskej soli

Postup:

   Cesto je potrebné pripraviť dopredu, aby mal kvások čas spracovať múku. Takže približne 5-6 hodín pred pečením pripravíme cesto, a to tak, že zmiešame všetky prísady a vypracujeme jemné cesto, ktoré sformujeme do kompaktnej hmoty.  Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.

   Cesto asi 30 minút predtým, ako s ním budeme ďalej pracovať vložíme do chladničky, aby maslo stuhlo. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme valec, ktorý pomocou noža narežeme na kolieska. Kolieska ukladáme na papierom vystlaný plech, ktorý následne vložíme do rozohriatej rúry do strednej časti a pečieme zhruba 10-15 minút. Sušienky by nemali príliš stmavnúť, aby nám nezhoreli. Upečené ich necháme vychladnúť. Čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopíme, a sušienky z jednej strany namočíme. Jemne poprášime hoblinkami soli a podávame spolu so šálkou dobrého čaju.        Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR