Arašidové sušienky

Arašidové sušienky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Chuti arašidového masla som podľahla len nedávno. Nikdy som, ako dieťa nechápala, ako to môže nikomu chutiť. Až, kým som neochutnala čisté arašidové maslo. Sú to vlastne len rozmixované arašidy. Nemalo by sa ničím dochucovať, a to bol predtým kameň úrazu. Takže ozajstné maslo je pre mňa veľká lahôdka, ktorú si najčastejšie vychutnám s banánom.

„Dnes som upiekla tieto sušienky, ktoré splnili presne to čo som pred pečením očakávala. A to dopriať si čaj o piatej spolu so sušienkou.“

Prísady:

  • 60g masla
  • 120g arašidového masla
  • 70g medu
  • vanilkový lusk
  • 140g celozrnnej pšeničnej múky
  • 30g kvásku

Na dokončenie:

  • horká čokoláda
  • 1 kl kokosového oleja
  • hoblinky morskej soli

Postup:

   Cesto je potrebné pripraviť dopredu, aby mal kvások čas spracovať múku. Takže približne 5-6 hodín pred pečením pripravíme cesto, a to tak, že zmiešame všetky prísady a vypracujeme jemné cesto, ktoré sformujeme do kompaktnej hmoty.  Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.

   Cesto asi 30 minút predtým, ako s ním budeme ďalej pracovať vložíme do chladničky, aby maslo stuhlo. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme valec, ktorý pomocou noža narežeme na kolieska. Kolieska ukladáme na papierom vystlaný plech, ktorý následne vložíme do rozohriatej rúry do strednej časti a pečieme zhruba 10-15 minút. Sušienky by nemali príliš stmavnúť, aby nám nezhoreli. Upečené ich necháme vychladnúť. Čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopíme, a sušienky z jednej strany namočíme. Jemne poprášime hoblinkami soli a podávame spolu so šálkou dobrého čaju.        Vaša Nela

2 komentáre
  • Zdravim,
    uz nejaku dobu sa chystam na tento recept, lebo ma velmi laka a chuti klasickeho arasidoveho masla( najlepsie uplne ciste len cisto 100% arasidy) som uz tiez podlahla:)
    Kazdopadne chcela som sa spytat – ake hrube by mali byt cca tie kolieska? Ja mam staru trubu, takze kolace sa mi tam dost pripekaju (nastastie chlebik podla vasho receptu so zaparou vychadza uuzasne:)).
    Tak len prave riesim ze jake hrube ich spravit, aby sa mi nespiekli, ale zase ani nedopiekli. Diky za radu!
    A este raz vdaka aj za super dalsie recepty, uz aj z tuniakovych bugrov som zacala robit akoby fasirky pre malu dcerku, a uplne ich zboznuje:)

    • Ahoj, myslím že niekde medzi 0.5 až 1 cm sú super. A na to pripaľovanie by som znížila teplotu a odsledovať si to.

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR