Bagel s tuniakovou nátierkou

Bagel s tuniakovou nátierkou

Bagel s tuniakovou nátierkou

nelkafood

By NELKAFOOD

    Poznáte Bagel??? Je to americké pečivo chlebového typu v tvare koliesok s otvorom uprostred. Mimochodom pochádza z Európy no Američania mu dali úplne iný rozmer. A dnes si ho spolu pripravíme v trošku zdravšej verzii. A aby sme mali plnohodnotné jedlo tak si ho vychutnáme s tuniakovou nátierkou.

„Odporúčam ešte horúci bagel prekrojiť a konzumovať ho s vychladenou nátierkou. Nechcem sa chváliť, ale tento recept sa mi naozaj, že podaril :).“

Prísady:


Bagel:

  • 200-220g špaldovej celozrnnej múky
  • 150g bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 pl kvásku
  • ¼ kávovej lyžičky soli
  • vajíčko na potretie
  • zmes semien (ľan, sezam, chia …)

Nátierka:

  • 2 konzervy tuniaka Calvo zero
  • 1 šalotka
  • 3-4 kyslé uhorky
  • 1 kávová lyžička dijónskej horčice
  • 2-3 polievkové lyžice majonézy
  • šťava z ½ menšieho citróna
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup:


   Cesto na bagel pripravíme zmiešaním všetkých uvedených prísad, z ktorých nám vznikne tuhšie cesto. Každá múka saje inak, preto je možné, že budete musieť pridať kvapku vody prípadne prisypať trošku múky.       Vypracujem cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote fermentovať približne dve hodiny v zakrytej miske. Po vykvasení cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bochník. Z bochníka rozgúľame šulec kraje spojíme a pregúľame. Vytvarované bagel poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou semienok. Rúru vyhrejeme na horný spodný ohrev na 220 stupňov a bagel vložíme do strednej časti rúry. Pečieme približne 15-20 minút.
   Medzitým pripravíme nátierku. V miske zmiešame dve konzervy tuniaka Calvo zero, nadrobno nakrájanú šalotku a kyslú uhorku. Pridáme šťavu z citróna, soľ, korenie, majonézu a horčicu. Poriadne premiešame, podľa chuti dochutíme a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Upečené bagel rozrežeme, pridáme poriadnu dávku nátierky a podávame.   
   Som zvedavá,  ako si tieto bagle nájdu miesto vo vašej kuchyni. Nie nadarmo sa hovorí: „Dobré jedlo hovorí za seba‟. Verím, že sa o recept podelíte aj s vašimi priateľmi, aby si ho obľúbili tak ako ja.
                                                                             Dobrú chuť Vaša Nela.
 
 
Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR