Batátové gnocchi

Naservírované Batátové gnocchi


Gnocchi

nelkafood

By NELKAFOOD

   Priznajte sa, keď sa povie cestoviny aj Vás hneď napadnú špagetti? Čo tak skúsiť pre zmenu niečo iné. A to iné by mohli byť doma pripravené gnocchi, ktoré som dnes pripravila aj za pomoci kvásku.

“Veď viete teraz kváskujem, tak sa s ním občas aj rozprávam, teda hovorili mi to moji chalani”

Prísady:

  • 1 batát cca 500 g
  • 100 g špaldová múka hladká
  • 1 PL kvásku ( môžeme vynechať)
  • soľ

 

Postup: 

   Ako prvé uvarím na kocky nakrájaný batát. Po vychladnutí ho roztlačím na kašu, osolím a  primiešam polievkovú lyžicu kvásku ( môžeme vynechať). Na pracovnej doske si postupne k tejto zmesi primiešavam múku, tak aby vzniklo mäkké cesto. Toto dám do misky, prikryjem fóliou a nechám odpočívať (pri izbovej teplote cca 3-4 hodiny alebo v chladničke do druhého dňa, aby kvások spracoval múku).  Odpočinuté cesto rozdelím tak, aby som vedela vytvarovať štangle hrubé ako palec. Nakrájam na rovnaké kúsky a vidličkou vytvarujem tak, aby boli gnochi pekne vrúbkované. Varím v osolenej vode kým gnocchi vypláva na povrch a hneď vyberiem. Takto pripravené gnocchi môžeme podávať z rôznymi omáčkami, no ja mám najradšej tieto cestoviny opečené na masle s kvalitnou sušenou šunkou a zeleninou čo dom dal. Na záver posypané nastrúhaným syrom parmezán. Dobrú chuť. Ak sa Vám tento recept páči podlete sa oň. A ak ho vyskúšate dajte mi vedieť ako Vám chutil. 

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR