granola
By NELKAFOOD
Ako tak sedím pri počítači a spisujem vám tento recept musela som si zbehnúť po pohár s granolou, aby som vedela, čo všetko som do nej dala. A viete čo sa stalo?
„Otvorila som ju a neodolala som nabrala som si prvý krát, druhý krát a rozmýšľam či si vezmem lyžičku alebo ju radšej odložím, aby som ju celú nezjedla.“
Chcete vedieť ako to nakoniec dopadlo? Dočítate sa to úplne dole.
Prísady:
- 2 hrste orechov rôzneho druhu (pokojne aj ostatok po robení domáceho orechového mlieka)
- hrsť ovsených vločiek
- hrsť kokosu
- 2 kávové lyžičky kvalitného medu
- 1 hrsť brusníc
- 20g lyofilizovaného ovocia
Postup:
V miske premiešam všetky orechy, vločky, kokos a med. Rozprestriem na papier na pečenie a v rúre na 150 stupňov nechám vysušiť do chrumkava. Následne medzi prstami rozdrvím lyofilizované ovocie a pridám k opečenej zmesi. Premiešam a granola je hotová. Ak chcete môžete zmes orechov vločiek a kokosu zmiešať z vyšľahaným bielkom a tak dať sušiť do rúry, granola bude potom viac chrumkavá a vyzerať ako müsli. Nabudúce ju skúsim pripraviť s kváskom. No a ako nakoniec skončilo moje vyžieranie? Musela som pohár okamžite zavrieť inak by sa do jogurtu ani nedostala. Je totižto tak brutálne dobrá, že si ju jednoducho musíte pripraviť aj doma. A viete, čo sa mi na nej najviac páči? Že jednoducho do nej nahádžete všetko, čo doma nájdete. A tak budete mat zakaždým originálnu príchuť. Dobrú chuť Vaša Nela.