Domáce Hot dog rožky

Domáce hot dog rožky

Domáce hot dog rožky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Domáce hot-dogy??? A prečo nie?? S týmito kváskovými rožkami sa po nich zapráši skôr, ako ich položíte na stôl. Tento recept som tak dlho vylaďovala a odkladala, až  nastal ten čas podeliť sa oň spolu s vami.

„Keď ich vyskúšate, budete sami prekvapený ich lahodnosťou, mäkkosťou a dokonalosťou.“

Prísady

Rozkvas

  • 90g pšeničnej chlebovej múky
  • 70g vody
  • 20g kvásku

Tang zhong

  • 20g múky
  • 100g vody

Cesto

  • rozkvas
  • tang zhong
  • 230-250g pšeničnej chlebovej múky
  • 50g plnotučného mlieka
  • 20g cukru
  • 7g soli
  • 1 vajce
  • 30g masla

Na dokončenie

  • žĺtok s kvapkou mlieka

Postup

    Večer pred pečením pripravíme rozkvas. V miske zmiešame všetky potrebné prísady a zakryté necháme pri izbovej teplote kvasiť približne 9 hodín.

Pred prípravou cesta pripravíme tang zhong. (Je to japonská metóda(kaša) prípravy pečiva). V menšom kastróly uvaríme 100g vody a v nej rozmiešame 20g múky. Na miernom ohni necháme zmes ohrievať a pomaličky hustnúť. Pozor zmes sa nesmie variť. Preto pri varení stojíme a zmes stále pomocou metličky miešame. Hotový tang zhong premiestnime do misky vrch prikryjeme fóliou, ktorú k povrchu pritlačíme, aby povrch neobschol.

Zo všetkých prísad okrem masla vypracujeme hladké cesto. Pomocou robota a nadstavcu hák by to malo trvať približne 5 minút. Následne k cestu pridáme maslo a cesto domiesime. Vznikne nám vláčne a jemné cesto, ktoré sa odliepa od stien misky a rúk. Vymiesené cesto prikryjeme a necháme pri izbovej teplote kvasiť približne 2-3 hodiny.

Vykvasené cesto následne cesto rozdelíme na 70g kúsky a vytvarujeme bochníky, ktoré necháme odpočívať 20 minút. Odpočinuté bochníky pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik a zrolujeme do tvaru rožku. Jemne pregúľame a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote kvasiť približne 2-4 hodiny.

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Nakvasené rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom s kvapkou mlieka a pečieme v strednej časti rúry približne 15-20 minút. Upečené rožky na plechu zakryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme vychladnúť.

Na koniec iba jedna prosba. Ak pripravíte tieto rožky na Hot dog rožky nezabudnite sa so mnou podeliť o to, ako sa vám podarili, chutili a, ako sa vám pozdávajú. Budem sa tešiť ak ma na svojich výtvoroch označíte či už na instagrame alebo na facebooku, pretože sa veľmi rada kochám vašimi výtvormi, a keď sa mi podarí rada ich u seba zdieľam. Prajem dobrú chuť                           Vaša Nela.

5 komentárov

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR