Domáce kváskové tortilly
By NELKAFOOD
Nikdy by som nepovedala, že tortila vo vás vyvolá toľko záujmu. Nehovorím, že ma to neteší, naopak mám veľkú radosť a chuť tvoriť ďalšie recepty, a to len vďaka Vám.
„Poďme, teda na recept.“
Prísady:
- 240g pšeničnej chlebovej muky
- 40g celozrnnej muky
- 130-150g vody
- 1 kl soľ
- 40g masla
- 100g kvásku (rozkvasu 50g muky, 40g vody, 10g kvásku)
- 25g opečených lanových semienok
Postup:
V miske od robota zmiešame všetky suroviny okrem masla a ľanu. Keď v ceste rozvinieme lepok robotom na nízkych otáčkach cca 4-5 minút, pridáme maslo a cesto domiesime. Medzitým opečieme na panvici lanové semienka, ktoré budú pekne pukať. To popraskanie nám pomôže lepšie trávenie lanových semienok. Na záver miesenia pridáme semienka a rukou cesto zapracujeme na bochník. Pri izbovej teplote necháme fermentovať v zakrytej miske cca 2-3 hodiny. Už na omak budete cítiť, že je cesto nakvasené.
Vykvasené cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, a z každého vytvarujeme bochník. Zakryjeme igelitom a necháme cca 30 minút odpočívať.
Panvicu rozohrejeme a jednotlivec bochníky pomocou valčeka rozvaľkáme na čo najtenšie. Opekáme z oboch strán, trvá to len chvíľku tak pozor, aby Vám nezhoreli.
Tak a teraz sú domáce kváskové tortilly pripravené na plnenie obľúbenou náplňou. Dobrú chuť vaša Nela.