Domáce kváskove tortilly

Domáce kváskové tortilly

Domáce kváskové tortilly

nelkafood

By NELKAFOOD

  Nikdy by som nepovedala, že tortila vo vás vyvolá toľko záujmu. Nehovorím, že ma to neteší, naopak mám veľkú radosť a chuť tvoriť ďalšie recepty, a to len vďaka Vám.

„Poďme, teda na recept.“

Prísady:

  • 240g pšeničnej chlebovej muky
  • 40g celozrnnej muky
  • 130-150g vody
  • 1 kl soľ
  • 40g masla
  • 100g kvásku (rozkvasu 50g muky, 40g vody, 10g kvásku)
  • 25g opečených lanových semienok

Postup:

   V miske od robota zmiešame všetky suroviny okrem masla a ľanu. Keď v ceste rozvinieme lepok robotom na nízkych otáčkach cca 4-5 minút, pridáme maslo a cesto domiesime. Medzitým opečieme na panvici lanové semienka, ktoré budú pekne pukať. To popraskanie nám pomôže lepšie trávenie lanových semienok. Na záver miesenia pridáme semienka a rukou cesto zapracujeme na bochník. Pri izbovej teplote necháme fermentovať v zakrytej miske cca 2-3 hodiny. Už na omak budete cítiť, že je cesto nakvasené.

   Vykvasené cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, a z každého vytvarujeme bochník. Zakryjeme igelitom a necháme cca 30 minút odpočívať.

   Panvicu rozohrejeme a jednotlivec bochníky pomocou valčeka rozvaľkáme na čo najtenšie. Opekáme z oboch strán, trvá to len chvíľku tak pozor, aby Vám nezhoreli.

  Tak a teraz sú domáce kváskové tortilly pripravené na plnenie obľúbenou náplňou. Dobrú chuť vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR