Home » Lososové placky s feniklovým šalátom
Lososové placky s feniklovým šalátom
Lososové placky s feniklovým šalátom
By NELKAFOOD
Nie vždy sa mi podarí jedlo na prvý krát, ale pri tomto recepte tomu tak bolo. Sú to placky, ktoré sú plnohodnotným jedlom a zároveň feniklový šalát je dokonalé doplnenie chutí.
„Tak, čo ideme sa pustiť do prípravy?“
Prísady:
Na placky:
- losos vo vlastnej šťave Calvo
- 60g pánko strúhanky
- 60g strúhaného parmezánu
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- kôpor, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie
- 3 polievkové lyžice majonézy
- citrónová šťava a kôra z bio citróna
- 2 vajíčka
- 1 polievková lyžica škrobu
- 1 polievková lyžica múky
- olivový olej vhodný na smaženie
Na šalát:
- 1 fenikel
- 1 jablko
- 1 krajec kváskového chleba
- hrsť pekanových orechov
- šalvia
- olivový olej vhodný na varenie
- hrsť hrozienok
- 50g strúhaného parmezánu
Na zálievku:
- 1 kávová lyžička dijónskej horčice
- 1 polievková lyžica octu
- 2 kávové lyžičky medu
- 100 ml olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie, čili
Postup:
Do misky dáme obsah troch konzerv lososa aj so šťavou, ktorú obsahujú. Pridáme všetky ostatne suroviny a poriadne premiešame. Necháme chvíľku odstať a zatiaľ pripravíme šalát. Chlieb natrháme na drobné kúsky, orechy posekáme a spolu so šalviou dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava. (Pozor nesmie nám to zhorieť) Fenikel spolu s jablkom očistíme a pomocou jemného plátkovača nastrúhame na veľmi jemne plátky. Suroviny na zálievku poriadne premiešame. Do misky s feniklom a jablkom pridáme hrozienka, opečený chlieb s orechmi a šalviou. Podlejeme zálievkou, posypeme parmezánom a poriadne premiešame. Na panvici s kvapkou oleja opečieme lososové placky a podávame ešte horúce spolu so šalátom. Dobrú chuť Vaša Nela