Hrianka s hráškom a vajíčkom

Raňajková inšpirácia

nelkafood

By NELKAFOOD

   Usmiaty deň milí kváskovači. Tak čo, ako ste strávili Vianoce? Aj vy ste už objedený ťažkých jedál, ktoré vám nedajú spať? Ja som na tom dosť podobne. Preto som si dnes na raňajky dopriala hrianky z kváskového chlebíka, ktoré som nasucho opiekla v nádobe od zepter a k nim som si pripravila chutnú a lahodnú nátierku zo zeleného hrášku.

“Čo vám budem hovoriť, k tomu čerstvú kávu od Ježiška a nový deň sa môže začať.”

Prísady:

  • krajce kváskového chlebíku

  • 200 g mrazeného zeleného hrášku

  • 60 g lučiny

  • 1 malý strúčik cesnaku

  • soľ, mleté čierne korenie

  • vajíčka na volské oká

  • kvapka oleja

 

Postup:

   V nádobe od zepter nechám zovrieť vodu, v ktorej prehrejem mrazený hrášok, ale iba tak aby sa rozmrazil. Nesmie sa variť. Hrášok zlejem, pridám k nemu lučinu, očistený strúčik cesnaku a ponorným mixérom rozmixujem. No iba tak, aby ostal hrášok na hrubšie. Podľa chuti ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ak máte radšej jemnejšiu a krémovejšiu konzistenciu jednoducho pridajte lučinu a mixujte do hladka, prípade ak ste milovníci štipľavého môžete pridať chilli. Krajce chlebíka opečiem nasucho na hrianky. Na kvapke oleja a rozpálenej panvici od zepter pripravím volské oči. Žĺtka nechám tekuté, aby sa výsledne rozliali po hrianke. Na záver na dozdobenie použijem hráškové výhonky. Ozaj napadlo ma, už ste ich jedli? Že nie? Tak ich musíte ochutnať. Je to totižto úžasná chuť mladého šťavnatého hrášku.

   Prajem vám krásne a usmiate dni plné dobrého jedla.

                                                                                        Vaša Nela.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *