Jednoduchý recept na pizzu. Dajte zbohom kupovanej

Kvásková pizza

Domáca kvásková pizza

nelkafood

By NELKAFOOD

   Byť Taliankou tak milujem toto jedlo. Ale keďže som len žena na ktorej sa uloží každé jedno sústo, tak ju najčastejšie pripravujem pre svoje deti. A tie ju zbožňujú, keď sú okraje pekne hrubé. Preto aj tvarovanie cesta prispôsobujem ich potrebám a chutiam. Základ takmer vždy tvorí paradajkový základ ochutený soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Na vrch používam kvalitnú šunku, kukuricu a peknú kopu syra.

„Ale to čo použijete na vrch záleží podľa vašej chuti.“

Prísady:  

 

Rozkvas:       

  • 75g pizza múky

  • 75g vody

  • 1 polievková lyžica kvásku Lievito Madre

Cesto:

  • rozkvas

  • 400g pizza múky

  • 150g – 250g vody (záleží aký kvások použiješ, a hlavne akú múku)

  • 10g soli

  • 7g cukru

  • pizza korenenie (provensálske bylinky)

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja

 

Postup:

   Večer pred pečením pripravím rozkvas, ktorý nechám stáť v prikrytej miske 9-12 hodín. Na druhý deň ráno si pripravím cesto a to tak, že zmiešam všetky potrebné prísady s rozkvasom a vypracujem vláčne a od rúk sa odlepujúce cesto. V zakrytej miske nechám kvasiť približne 3 hodiny. Cesto si rozdelím na dve časti ak chceme hrubšiu pizzu, alebo na 3 časti ak chceme pizzu tenkú. Z rozdeleného cesta vytvarujem bochníky, ktoré je potrebné nechať cca 30 minút odstáť, aby sme následne vedeli tvarovať pizzu. Pizzu tvarujeme buď múkou poprášenými rukami alebo si ruky potrieme olejom (komu čo vyhovuje). Ja som použila múku a pomocou rúk som si cesto „roztiahla‟ do tvaru pizze. Až teraz si rozohrejem rúru na najvyššiu možnú teplotu, ktorú na rúre máme. Kým sa rozohreje nechám vytvarovanú pizzu odpočívať pod igelitom aby neobschla. Keď je rúra rozohriata na pizzu poukladám to, čo má každý rád a vložím do rúry upiecť. Pri teplote 275 stupňov a hrubšom ceste stačilo 7 minút. Tak čo, ako sa Vám pozdáva? Budete si ju doma  pripravovať? Dajte mi potom prosím vedieť, ako Vám chutila a nezabudnite so mnou zdieľať vaše výtvory a to tak, že ma na fotke označíte. Dobrú chuť Vaša Nela

11 komentárov

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR