Lahodný koláč s extra veľkou porciou čiernych ríbezlí

Lahodný koláč s extra veľkou porciou čiernych ríbezlí

Lahodný koláč s extra veľkou porciou čiernych ríbezlí

nelkafood

By NELKAFOOD

    Lahodný a vlhký koláč s extra veľkou porciou čiernych ríbezlí a škoricovou drobenkou na maslovo-kyslo smotanovom základe. Konečným výsledkom je malý kúsok neba, ktorý vo vás zanechá túžbu po ďalšom kúsku.

„Je to jeden z najchutnejších koláčov, aké sa mi poslednú dobu podarilo pripraviť. Má maslový základ z kyslej smotany a extra hrubú vrstvu čiernych ríbezlí so škoricovou drobenkou. Tento skvelý koláč mal obrovský úspech u rodiny. Rada si ho vychutnám aj na zajtrajšie neskoré raňajky, ale je rovnako chutný kedykoľvek počas dňa.“

Prísady:

Drobenka:
  • 300g pšeničnej múky
  • 300g svetlohnedého cukru
  • 10g mletej škorice
  • štipka soli
  • 100g studeného masla
Cesto:
  • 300g pšeničnej múky
  • 4g prášku do pečiva
  • 4g jedlej sódy
  • 4g soli
  • 110g  mäkkého masla
  • 200g kryštálového cukru
  • 4 vajcia izbovej teploty
  • 200g plnotučnej kyslej smotany
  • štipka vanilky
  • 350-400g čiernych ríbezlí (kúpite tu na Môjtrh)

Postup:

   Predhrejeme rúru na 180 stupňov na horný spodný ohrev.
Na drobenku v miske pomocou vidličky zmiešame múku, hnedý cukor, kryštálový cukor, mletú škoricu a soľ.  Pridáme studené nakrájané maslo a spracujeme drobenku, ktorú môžeme vložiť do chladničky kým pripravíme cesto.
   Pomocou mixéra pri vysokej rýchlosti vyšľaháme maslo a kryštálový cukor do krémovej hmoty.  Znížime rýchlosť miešania a za stáleho miešania pridávame vajcia, kým sa pekne zapracujú.  Pridáme kyslú smotanu a zapracujeme. Za stáleho miešania pridáme zmes z múky, kypriaceho prášku, jedlej sódy, soli a vanilky.
   Hotové cesto nalejeme do formy na pečenie.  Na vyrovnanie cesta použijeme stierku.  Posypeme očistenými čiernymi ríbezľami a na vrch dáme bohatú vrstvu pripravenej drobenky.
   Pečieme vo vyhriatej rúre zhruba  45-50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nebude čisté.
   Pred krájaním vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť aspoň 45 minút. Zaručujem Vám, že keď tento koláč vyskúšate zamilujete si ho tak, ako ja. 

                Dobrú chuť Vaša Nela.

 
Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR