Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom

Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom

Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom

nelkafood

By NELKAFOOD

  Gnocchi sú maximálne pohodlné jedlo, ktoré vyžaduje minimum prace! (Teda ak ich kúpite v obchode).  Ich jedinými prísadami sú (alebo by mali byť) v podstate zemiaky a pšenica.

„Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchlo pripravený. Takže skôr ako začnete, pripravte si všetko prísady k varnej doske.“

Prísady:

  • 500 g čerstvé gnocchi
  • 75 g mascarpone
  • 80g smotany na šľahanie
  • 150 g syr Gorgonzola
  • 100 g čerstvý špenát
  • 1 pl masla
  • parmezán na vrch zapekania
  • listy čerstvej šalvie
  • vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

   Rúru predhrejeme na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom.

   Medzitým rozpustime maslo v panvici na miernom ohni.  Pridáme šalviu, tymian a chvíľku opečieme.

   Pridáme smotanu, mascarpone a gorgonzolu. Varíme na miernom ohni, kým sa všetko roztopí a pekne spojí. Dochutíme soľou a korením.

   Pridáme špenát a niekoľko minút povaríme.  Vmiešame uvarené gnocchi, všetko dobre premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo. Vložíme do zapekacej misky, posypeme parmezánom a vložíme do rúry a pečieme do zlatista. Pre dosiahnutie najlepšej chute podávajte po miernom schladení. Omáčka chladnutím zhustne, takže bude ideálne pripravená k večeri či skvelému obedu. A aby som nezabudla podávajte s pohárom dobre vychladeného vina.

                          Dobrú chuť Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR