Maslové koláčiky

Maslové koláčiky

Maslové koláčiky

nelkafood

By NELKAFOOD

    Maslové koláčiky, ktoré sa skvelo hodia k poháru dobrého vína, ale ak si chcete vychutnať lahodné raňajky jednoducho ich rozkrojte a natrite napríklad tuniakovou nátierkou.

„K tomu poriadny kopec zeleniny a ulahodíte aj tomu najnáročnejšiemu stravníkovi v svojej domácnosti.“

Prísady:

  • 350g masla
  • 375g pšeničnej hladkej múky
  • 150g cheddaru
  • 7-10g soli
  • mleté čierne korenie
  • bylinky (tymian, rozmarín…)
  • 100-120g cmaru
  • 1 žĺtok + kvapka cmaru
  • 1 konzerva tuniaka Calvo zero
  • 1 kávová lyžička kypriaceho prášku na pečenie

Postup:

   Maslo utrieme v robote kým, pekne zbelie a rozvonia sa. Bude to trvať približne 5-8 minút. Syr nastrúhame najemno na strúhadle a spolu s múkou a práškom do pečiva pridáme k maslu. Osolíme, okoreníme, pridáme tunika a pomocou cmaru pripravíme cesto. Cesto len jemne premiešame tak, aby sa všetky suroviny prepojili. Cesto nemusí byť prepracované. Zakryjeme a vložíme do chladničky, aby cesto zatuhlo približne na 30 minút až hodinu. Následne rúru rozohrejeme na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Cesto vyberieme na jemne pomúčenú dosku a pomocou prstov alebo valčeka cesto vyvaľkáme (roztlačíme) na hrúbku asi 5 cm. Pomocou vykrajovačky cesto vykrojime a jednotlivé koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtok rozšľaháme s kvakou cmaru a koláčiky iba na povrchu potrieme. Dávame pozor, aby vajce nestieklo na kraje, pretože potom sa koláčiky nenafúknu.  Vložíme do stredu rozohriatej rúry a pečieme približne 25 až 30 minút. Najlepšie chutia ešte teplé s lahodnou nátierkou alebo ako doplnok krémovej polievky.         

                             Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR