Výborný figový koláč

Figový koláč

Figový koláč

nelkafood

By NELKAFOOD

   Pre figy mám slabosť. Toto leto som ich spotrebovala cca 20 kíl a keby sa dalo doprajem si ich ešte viac. Chcela som pripraviť toľko receptov, že by som ich nestíhala pridávať na blog no stihli sa zakaždým zjesť skôr ako som sa dostala k vareniu, či pečeniu. A ak si aj ty milovník fíg, tak si tento koláč zamiluješ.

„Je šťavnatý, krehký a plný chuti. Môj muž o ňom básnil celý večer, keď ho ochutnal.“

Prísady:

Korpus:
  • 250g špaldovej muky
  • 100g kešu orechov
  • 50g kokosového cukru
  • 100g studeného masla
  • štipka kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
Plnka:
  • 500g riccota
  • kôra a šťava z pomaranču
  • 50g cukru
  • vanilka
  • rum (likér)
  • čerstvé figy

Postup:

   V robote zmixujeme všetky prísady potrebné na korpus tak, aby sa prepojili. Asi hrsť cesta odložíme bokom a ostatok navrstvíme do formy na pečenie a pomocou rovného dna pohára cesto uhladíme a vytvarujeme okraje, ktoré budú dobrý základ pre plnku. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a medzitým si pripravíme plnku.  Miske zmiešame riccotu, kôru a šťavu z bio pomaranča, cukor, vanilku a rum. Pomocou metličky poriadne premiešané. Šťavu z pomaranča pridáme podľa potreby. Plnka by nemala byt veľmi riedka. Plnku navrstvíme na korpus na ňu poukladáme nakrájané figy a na vrch nadrobím zbytok cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a najlepšie na noc odložíme vychladnúť do chladničky.     

                                                 Dobrú chuť Vaša Nela

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR