
Mexické Tacos

By NELKAFOOD
Prečo sa zamilovať do mexického tacos?
Tacos sú považované za jedno z pôvodných mexických jedál. Je to obľúbené pouličné jedlo, ktoré obsahuje marinované mäso,či zeleninu nahromadené v tortille (väčšinou kukuričnej) s čerstvými zálievkami. V marináde je skutočné kúzlo a táto verzia prináša pre typické chute Mexika.
„Toto tacos je tak neuveriteľne lahodné a chutné, že si oblížete všetky prsty. Dokončiť ho slávnostným šalátom Pico de Gallo a chuťové poháriky vám budú spievať.“
Prísady:
Taco:
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky so zníženým obsahom sodíka
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 kávové lyžičky čili
- 1 kávová lyžička mletej rasce
- 1 kávová lyžička sušeného oregana
- hovädzie mäso nakrájané na kúsky
Šalát Pico de Gallo:
- 6-7 rajčín
- 1 jalapeno
- 1 biela cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- koriander
- šťava z citróna
- rasca
- soľ a mleté čierne korenie
Na podávanie:
- kukuričné tortilly
Postup
V miske zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, 1 lyžicu oleja, cesnak, čili prášok, rascu a oregano. Pridáme na kúsky nakrájané mäso a marinujeme minimálne 1 hodinu a viac, aby mäso natiahlo čo najviac chuti.
Medzitým pripravíme šalát. Všetky suroviny nadrobno nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme soľou, korením a rascou. Poriadne premiešame a necháme odstať.
Na panvici zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridáme steak a marinádu a varíme za častého miešania, kým steak nezhnedne a marináda sa nezredukuje, asi 5-6 minút.
Hotové mäso podávajte v tortilách so šalátom, môžeme zakvapnúť šťavou z limetky ak si to vaše chute vyžadujú. Tak moji milí, vyhrnúť rukávy, naliať si tequilu a pustiť sa do práce. Lahodné jedlo bude vašou odmenou. Dobrú chuť
vaša Nela.