Home » Orzo s rajčinami a špenátom na olivovom oleji
Orzo s rajčinami a špenátom na olivovom oleji
Orzo s rajčinami a špenátom
By NELKAFOOD
Keď si nie ste istí, či si jedlo pripraviť doma alebo objednať tento rýchly recept vyrieši váš problém. Pretože spojenie orza s rajčinami a špenátom je presne to, čo práve teraz potrebujete.
„A za cca 15 minút máte na stole lahodnú večeru.“
Prísady:
- olivový olej vhodný na varenie použila som od Borges Classic olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 150g mini paradajok
- 100g mladého špenátu
- citrónová kôra a šťava z bio citrónu
- čilli vločky
- soľ
- orzo
- šafran
- vývar
- petržlenová vňať
Postup:
Na olivovom oleji vhodnom na varenie (použila som tento od Borges Classic olivový olej ) opečieme cesnak, citrónovú kôru z bio citróna a čili vločky. Následne pridáme rajčiny osolíme a prisypeme orzo. Pridáme šafran, špenát, podlejeme vývarom a za miešania varíme na miernom ohni. Ak je to potrebné podlievame vývarom. Na záver, keď už orzo odstavím primiešame petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Ak preferujete môžete posypať syrom parmezánového typu (ja som dnes použila strúhanku z opečeného chlebíka na kvapke olivového oleja), nalejte pohár dobrého vina a romantická večera je na svete.
Dobrú chuť Vaša Nela.