Toast s olivovým olejom

Toust s olivovým olejom

Toast s olivovým olejom

nelkafood

By NELKAFOOD

   Na dnešné pečenie som použila Olivový olej Extra Mild Borges. Tento olej je mimoriadnou zmesou vysoko kvalitného rafinovaného olivového oleja a malého množstva extra panenského olivového oleja.

“Nemení pôvodnú chuť potravín a obsahuje výlučne olivové oleje, ktoré prešli rafináciou, a oleje získané priamo z olív.”

Prísady:

Rozkvas:

  • 80g pšeničnej chlebovej múky
  • 60g vody
  • 20-30g kvásku

Cesto:

  • rozkvas
  • 300g pšeničnej chlebovej múky
  • 150-160g vody
  • 30g cukru
  • 20g masla
  • 30g olivového oleja vhodného na pečenie použila som Borges Extra Mild
  • 15g soli

Postup:

   Pred prípravou cesta pripravíme rozkvas. V miske zmiešame múku s vodou a kváskom. Hladinu rozkvasu zarovnáme, misku prikryjeme a necháme pri izbovej teplote fermentovať približne 6-8 hodín.

   K vykvasenému rozkvasu primiešame všetky prísady potrebné na cesto okrem masla a olivového oleja. Tuk vo forme masla a olivového oleja Borges Extra Mild pridávame až do cesta, ktoré sme miesili na nízkych otáčkach cca 5 minút. Najprv zapracujeme maslo a následne olivový olej vhodný na pečenie. Vypracované cesto je jemne, vláčne a odlepujúce sa od stien misky. Cesto v miske zakryjeme a necháme pri izbovej teplote fermentovať cca 2-3 hodiny. Počas tejto doby cesto 2x preložíme.

   Vykvasené cesto rozdelíme na tri časti a z každej vytvarujeme bochník. Tie necháme zakryté odpočívať cca 15 minút pod igelitom.

   Odstáte bochníky pomocou prstov roztlačím na oválnu placku, kraje preložíme do stredu a pozdĺžne zrolujeme. Pri rolovaní sa snažíme jemne cesto uťahovať. Vložíme do papierom vystlanej toustovej formy. Zakryjeme igelitom a necháme pri izbovej teplote fermentovať. Finálne kvasenie bude trvať približne 4 -6 hodín. Záleží to však od izbovej teploty, aká bude v miestnosti.

   Rúru rozohrejeme na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Nakvasený toast vložíme do stredu rúry a pečieme približne 30 minút. Následne toast vyberieme, zbavíme papiera na pečenie a necháme na mriežke dopiecť cca 5 minút, aby kôrka bola jemne zapečená aj odspodu. Verím, že si tento chutný toastový chlebík zamilujete a pozdielate recept s priateľmi, aby ho mohli vyskúšať aj oni.             

                                Dobrú chuť Vaša Nela

3 komentáre

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR