Orzo s rajčinami a špenátom na olivovom oleji

Orzo s rajčinami a špenátom

Orzo s rajčinami a špenátom

nelkafood

By NELKAFOOD

    Keď si nie ste istí, či si jedlo pripraviť doma alebo objednať tento rýchly recept vyrieši váš problém. Pretože spojenie orza s rajčinami a špenátom je presne to, čo práve teraz potrebujete.

„A za cca 15 minút máte na stole lahodnú večeru.“

Prísady:

  • olivový olej vhodný na varenie použila som od Borges Classic olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150g mini paradajok
  • 100g mladého špenátu
  • citrónová kôra a šťava z bio citrónu
  • čilli vločky
  • soľ
  • orzo
  • šafran
  • vývar
  • petržlenová vňať

Postup:

   Na olivovom oleji vhodnom na varenie (použila som tento od Borges Classic olivový olej ) opečieme cesnak, citrónovú kôru z bio citróna a čili vločky. Následne pridáme rajčiny osolíme a prisypeme orzo. Pridáme šafran, špenát, podlejeme vývarom a za miešania varíme na miernom ohni. Ak je to potrebné podlievame vývarom. Na záver, keď už orzo odstavím primiešame petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.

   Ak preferujete môžete posypať syrom parmezánového typu (ja som dnes použila strúhanku z opečeného chlebíka na kvapke olivového oleja), nalejte pohár dobrého vina a romantická večera je na svete.

                                                                       Dobrú chuť Vaša Nela.

 
 
Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR