Home » Pečený vianočný losos s glazúrou
Pečený vianočný losos s glazúrou
Pečený vianočný losos s glazúrou
By NELKAFOOD
Vianočná sezóna je v plnom prúde a s ňou prichádzajú aj tradičné pokrmy! Rada pečieš? Čo povieš na pečeného lososa s glazúrou? Pripravuješ na večeru rodinnú klasiku, alebo skúšaš niečo nové?
„Zdieľaj svoje najlepšie recepty, tipy alebo osobné skúsenosti s prípravou tohto lahodného jedla!“
Prísady:
Na lososa:
- 2 pl olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 a ½ kl melasy z granátového jablka
- 1 kl mletej rasce
- 1 kl soli
- 100ml vriacej vody
- 300-400ml studenej vody
- filet lososa
Na nakladanú červenú cibuľu:
- 70ml octu
- 30g práškového cukru
- 1 na jemno nakrájaná červená cibuľa
Postup:
Zmiešaj olivový olej s cesnakom, melasou z granátového jablka ( alebo medom) a rascou v malej miske. Odlož bokom.
V miske zmiešaj soľ s vriacou vodou premiešaj, aby sa soľ rozpustila. Doplň studenou vodou a nechaj vychladnúť. Pridaj lososa mäsom nadol a nechaj v slanom náleve 30 minút. Slaný nálev pomôže zabrániť tomu, aby sa mliečny biely tuk počas pečenia dostal na povrch lososa.
Rýchlo nakladaná cibuľa: V pohári zmiešaj ocot s cukrom. Pridaj nakrájanú cibuľu a premiešaj.
Rúru predhrej na 230°C. Plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie. Lososa vyber zo soľného roztoku a osuš. Lososa polož kožou nadol na papier na pečenie. Rybu potri zmesou olivového oleja. Peč 10–15 minút.
Dobrú chuť NELA.