Pečený vianočný losos s glazúrou

Pečený vianočný losos s glazúrou

Pečený vianočný losos s glazúrou

nelkafood

By NELKAFOOD

    Vianočná sezóna je v plnom prúde a s ňou prichádzajú aj tradičné pokrmy! Rada pečieš? Čo povieš na pečeného lososa s glazúrou? Pripravuješ na večeru rodinnú klasiku, alebo skúšaš niečo nové?

„Zdieľaj svoje najlepšie recepty, tipy alebo osobné skúsenosti s prípravou tohto lahodného jedla!“

Prísady:

Na lososa:
  • 2 pl olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ kl melasy z granátového jablka
  • 1 kl mletej rasce
  • 1 kl soli
  • 100ml vriacej vody
  • 300-400ml studenej vody
  • filet lososa
Na nakladanú červenú cibuľu:
  • 70ml octu
  • 30g práškového cukru
  • 1 na jemno nakrájaná červená cibuľa

Postup:

   Zmiešaj olivový olej s cesnakom, melasou z granátového jablka ( alebo medom) a rascou v malej miske. Odlož bokom.

   V miske zmiešaj soľ s vriacou vodou premiešaj, aby sa soľ rozpustila. Doplň studenou vodou a nechaj vychladnúť. Pridaj lososa mäsom nadol a nechaj v slanom náleve 30 minút. Slaný nálev pomôže zabrániť tomu, aby sa mliečny biely tuk počas pečenia dostal na povrch lososa.

   Rýchlo nakladaná cibuľa: V pohári zmiešaj ocot s cukrom.  Pridaj nakrájanú cibuľu a premiešaj.

   Rúru predhrej na 230°C. Plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie. Lososa vyber zo soľného roztoku a osuš. Lososa polož kožou nadol na papier na pečenie. Rybu potri zmesou olivového oleja. Peč 10–15 minút.

                                                                                    Dobrú chuť NELA.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR