Tuniakové guľôčky

Tuniakové guľôčky

Tuniakové guľôčky

nelkafood

By NELKAFOOD

   Ako určite viete guľky sú v našej rodine veľmi obľúbená záležitosť. Deti ich zbožňujú a ja ich rada pripravujem pretože do nich dokážem vložiť („prepašovať‟) aj to,

„čo by obvykle moji dvaja chlapci nezjedli…“

Prísady:

  • 200-250 g uvarených zemiakov
  • 2 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
  • šťava z ½ citrónu
  • 1 kávová lyžička majonézy
  • kôpor
  • soľ, korenie, sušený
  • cesnak a cibuľa
  • panko strúhanka
  • olivový olej vhodný na varenie a grilovanie použila som od Borges

Postup:

   Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Necháme ich vychladnúť a rozpučíme. K rozpučeným zemiakom pridáme tuniaka Calvo, nasekaný kôpor, soľ, korenie, sušený cesnak a cibuľu, majonézu a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť kompaktná hmota. Ak tuniak obsahoval trošku viac oleja tak pridáme trošku panko strúhanky a premiešajme. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme pomocou mokrých rúk a guľky, ktoré obaľujeme v panko strúhanke. Obalené guľky ukladáme na plech a pokvapkáme olivovým olejom vhodnom na varenie a grilovanie. Rúru predhrejeme na 220 stupňov ak máme tak na program chlieb, ktorý zaručí chrumkavosť guliek a plech vložíme do stredu rúry. Pečieme zhruba 20 minút, záleží to však od vašej rúry. K hotovým guľkám môžeme pripraviť pikantnú omáčku, a to tak, že chilli omáčku vymiešame s gréckym jogurtom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením. Chrumkavé guľky namáčame do omáčky a,  ako často hovorím vychutnávame s pohárom dobrého vína. Prajem Vám dobrú chuť a nezabudnite, že recept môžete zdieľať so svojimi priateľmi, aby si tiež mohli pochutiť         Vaša NELA.

 
 
2 komentáre

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR