Tuniakove burgre
By NELKAFOOD
Keď som naposledy robila tuniakové burgre, váš záujem o recept bol obrovský a tak som vďaka spolupráci s Calvo pripravila recept na burgre z filetov z tuniaka v olivovom oleji.
„Krásne veľké kúsky tuniaka v spojení s kváskovou žemľou sú dokonalou kombináciou, pri ktorej na chvíľku zabudnete na svet naokolo.“
Prísady:
- 2 x Calvo tuniakové filety v olivovom oleji v skle
- 2 vajíčka
- 2 jarné cibuľky
- 150 g panko strúhanky
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- citrónová šťava a kôra
- soľ, mleté čierne korenie, čili
Na podávanie:
- domáce kváskové žemle, majonéza a zelenina podľa chuti
Postup:
Jedno balenie tuniakových filetov Calvo zlejeme z oleja a druhé pridáme celé aj s olejom. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premiešame. Vznikne nám kompaktná hmota, z ktorej tvarujeme burgre, ktoré opečieme na panvici z oboch strán. Žemle rozrežeme, na panvici opečieme, potrieme majonézou a navrstvíme zeleninu, na ktorú položíme opečené tuniakové burgre. Vzniknú nám veľmi chutné, skvelé burgre, ktoré sú plné chuti.
Takže to ešte raz pekne zhrniem: tuniak, kvásková žemľa, lahodná majonéza a dokonalá kombinácia pri ktorej zabudnete na chvíľku na svet naokolo.
Dobrú chuť Vaša Nela.