Zemiakový šalát
By NELKAFOOD
Zemiakovo-cibuľový šalát tak trochu po mojom. Keď sme sa chystali do rakúska nečakala som, že si tam vychutnám práve toto jedlo, ale nelenila som a pripravila som ho v predstihu doma spolu s rezníkom.
„Recept sa Vám tak páčil, že ste si ho žiadali pridať aj na blog. Ta nech sa páči.“
Prísady:
- 500g v šupke uvarených zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 2 pl cukru
- 2 pl octu
- 1 pl dijonskej horčice
- soľ, mleté čierne korenie
- pažítka
Postup:
Cibuľu nakrájame na plátky (pozdĺžne rozrežeme a nakrájame na mesiačiky). Na kvapke olivového oleja opečieme cibuľu na panvici. Pridáme cukor, necháme skaramelizovať a následne podlejeme kvapkou vody a pridáme ocot , osolíme a okoreníme. Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky (mala som malé nové zemiaky tak som ich nakrájala na kolieska). Zalejeme pripravenou cibuľkovou omáčkou poriadne premiešame a na záver posypeme pažítkou. Takto pripravený šalát necháme odležať, aby sa chute prepojili. Zatiaľ môžeme urobiť rezne, ktoré tento šalát úžasne doladia.
Dobrú chuť Vaša Nela.
Prísady:
500g v šupke uvarených zemiakov
1 červená cibuľa
2 pl cukru
2 pl octu
1 pl dijonskej horčice
Soľ, mleté čierne korenie
pažítka
Postup:
Cibuľu nakrájame na plátky (pozdĺžne rozrežeme a nakrájame na mesiačiky). Na kvapke olivového oleja opečieme cibuľu na panvici. Pridáme cukor, necháme skaramelizovať a následne podlejeme kvapkou vody a pridáme ocot , osolíme a okoreníme. Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky (mala som malé nové zemiaky tak som ich nakrájala na kolieska). Zalejeme pripravenou cibuľkovou omáčkou poriadne premiešame a na záver posypeme pažítkou. Takto pripravený šalát necháme odležať, aby sa chute prepojili. Zatiaľ môžeme urobiť rezne, ktoré tento šalát úžasne doladia. Dobrú chuť vaša Nela.