Slané kváskové koláče

Slané kváskové koláče

Slané kváskové koláče

nelkafood

By NELKAFOOD

  Slané koláčiky k poháru vína s priateľmi? Prečo nie? Tieto z pridaním tuniaka v olivovom oleji dokonalo doladia, každé posedenie s priateľmi.

„Vyskúšajte ich a neoľutujete!!! Verím, že si ich zamilujete tak ako ja.“

Prísady:

Cesto:
  • 150g masla
  • 160g vody
  • 370g pšeničnej chlebovej múky
  • 70g kvásku
Náplň:
  • 400g maslovej tekvice
  • 1-2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
  • 1 konzerva tuniaka Calvo v olivovom oleji
  • 2 biele cibule
  • 30g octu
  • 40g cukru
  • 1 vajce

 

Postup:

   Najprv si pripravíme cesto, odporúčam ho spraviť večer predtým, ako chceme piecť, kvások tak lepšie spraví v ceste to, čo má. V hrnci s hrubším dnom na strednom ohni privedieme k varu vodu so soľou a maslo. Keď zovrie odstavíme z ohňa a vmiešame múku. Miešame tak dlho, kým vznikne cesto. Cesto vyberieme na pracovnú dosku a pomocou rúk prepracujeme. Keď máme cesto schladené primiešame kvások a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do chladničky. Pred pečením cesto vyberieme a necháme povoliť, aby sa dalo vyvaľkať.

   Medzitým si pripravíme plnku. Maslovú tekvicu ošúpeme a nakrájame na asi centimetrové kúsky. Tekvicu vložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami podľa chuti. Vložíme do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme zhruba 20-30 minút. Cibuľu očistíme nakrájame na pásiky a na panvici s hrubým dnom na kvapke oleja budeme na miernom ohni cibuľu opekať. Celé opekanie bude trvať približne 20-30 minút, pretože chceme aby cibuľa skaramelizovala. Keď je cibuľa mäkká a zlatá pridáme cukor a ocot. Poriadne premiešame, aby sa všetko prepojilo a pridáme červenú papriku. Zmiešame a odstavíme. Do cibule vmiešame tuniaka Calvo a rozmačkanú tekvicu. Premiešame, aby sa celá plnka pekne prepojila.

   Cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme pomerne na tenko. Z cesta pomocou okrúhlej vykrajovačky vykrojíme koláčiky. Spodnú časť potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu každého koláčika vložíme asi kávovú lyžičku plnky. Krúžok cesta, ktorým prikryjeme plnku pomocou ostrého noža uprostred narežeme do kríža. Okraje poriadne popritláčame a hotové koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Koláčiky pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme uprostred rúry približne 15-20 minút. Musia pekne zhnednúť. Upečené koláčiky necháme jemne vychladnúť a podávame.        Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR