Home » Najlepší spôsob ako si vychutnať lososa a šošovicu
Najlepší spôsob ako si vychutnať lososa a šošovicu
Šalát z lososa
By NELKAFOOD
Tiež máte doma hladoša a jeho prvá otázka po tom, čo otvorí dvere je „ čo máme jesť‟?? O áno sú dni, kedy by som najradšej doňho hodila tú nádobu od zepter v ktorej som dnes pripravila tento lahodný šalát, no sú dni keď čakám medzi dverami kedy padne táto otázka.
„Tak tomu bolo aj dnes keď som právom na seba hrdá, že sa mi podarilo vykúzliť tak úžasné jedlo.“
Prísady:
- 350g zelených fazuliek
- 40g slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 100g strakatej šošovice
- 200g brokolice
- 300g lososa
- 1 polievková lyžica bieleho jogurtu
- 1 polievková lyžica majonézy
- citrónová šťava
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Strakatú šošovicu dám variť do vriacej osolenej vody (bude to trvať približne 10-15 minút). Zelené fazuľky očistím a nakrájam na zhruba 2 cm kúsky. Slaninu narežem na prúžky a opečiem v rozohriatej nádobe. Keď mám vypečený tuk pridám nakrájané fazuľky a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Premiešam, na nádobu pridám naparovacie sitko do ktorého dám na ružičky rozobratú brokolicu a očisteného lososa. Prikryjem vrchnákom a na miernom ohni nechám dusiť približne 10 minút. Za tú dobu sa v spodnej nádobe urobia fazuľky a vo vrchnej naparí losos a brokolica. Medzitým si pripravím dip. V miske zmiešam jogurt, majonézu, citrónovú šťavu, cesnak a podľa chuti osolím a okorením. Po uvarení šošovicu zlejem preložím do misky a pridám napareného a na kúsky rozobratého lososa, brokolicu a fazuľky. Celé to zalejem pripraveným dipom a jemne premiešam. Podávam najlepšie v kváskovou hriankou a lahodný obed či večera je na stole za pár minút. Dobrú chuť Vaša Nela.