Glazovane kura s mrkvou
By NELKAFOOD
Keď nemôžete zmeniť to čo sa deje okolo vás, čo môžete zmeniť??? Môžete zmeniť …. prípravu domáceho jedla. Zaručene Vám to zdvihne náladu, a keď Vám to k tomu zaberie iba chvíľku času je to veľký bonus, ktorý získate.
„Verte mi, že tomuto receptu venujete ozaj iba chvíľku, pretože veľkú väčšinu času za vás spraví rúra, ktorú pri príprave použijeme.“
Prísady:
- 500 g vykostené kuracie prsia
- 250 g mladej mrkvy
- 6 strúčikov cesnaku
- 6 pl medu
- 3 polievkové lyžice Dijonská horčica
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej
Na podávanie:
- Bazalkové pesto
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 ºC a vložíme do nej teplovzdornú panvicu, aby sa zohriala spolu s rúrou. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme cesnak a na plátky narezane mäso opečieme a dáme bokom. Rovnakým postupom opečieme aj mrkvu. Do panvice pridáme med, horčicu a štipku soli a korenia. Poriadne premiešame a necháme na miernom ohni pár minút podusiť. Vyberieme horúcu panvicu z rúry a vložte do nej kura spolu s mrkvou. Polejeme horúcou polevou, vložíme späť do rúry a pečte 15 minút. Po 15 minútach potrieme kura a mrkvu polevou zo spodnej časti panvice. Potom pečieme ďalších 15-20 minút alebo do zlatista. Keď je kura hotové, nechajte ho pred krájaním vychladnúť.
Kuracie mäso a mrkvu podávame spolu so zemiakovou kašou a všetko pokvapkané bazalkovým pestom. Ak sa Vám tento recept páči môžete sa on podeliť so svojimi kamarátmi a dopriať lahodnú večeru aj im.
Dobrú chuť Vaša Nela.