Home » Hovädzí Stroganoff v krémovej omáčke
Hovädzí Stroganoff v krémovej omáčke
Hovädzí Stroganoff v krémovej omáčke
By NELKAFOOD
Jednoduchý recept na hovädzí stroganoff je vyrobený z najchutnejšej krémovej omáčky a môže byť pripravený už za 30 minút! Neváhajte a podávajte toto mäso s akýmikoľvek rezancami, ryžou alebo polentou.
Tento recept je presne pre tie dni, keď túžite po útulnej a upokojujúcej miske hovädzieho mäsa a rezancov. Je vyrobený z jemného steaku a dokonale opečených šampiňónov preliatych tou najsýtejšou, lahodnou, cesnakovo-smotanovou omáčkou. A keď sa jedlo podáva teplé na veľkej miske rezancov pripravte sa na lahodný výbuch chutí.
Ďalším bonusom tohto konkrétneho receptu na hovädzí stroganoff je to, že je skutočne neuveriteľne rýchly a jednoduchý na prípravu.
„Takže nabudúce, keď budete potrebovať rýchlu večeru, ktorá zaručene poteší vašu rodinu, zoberte hovädzie mäso, huby a poďte pripraviť tento recept.
Prísady:
- 2 pl masla
- trošku oleja
- 150 g šampiňónov
- 1 malá cibuľa
- 450 g hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 kl tymianu
- 1 kl papriky
- 2-3 kl pšeničnej múky
- 100 ml bieleho vína
- 500ml hovädzieho vývaru
- 1/2 kl worcesterskej omáčky
- 1 kl dijonskej horčice
- 90g kyslej smotany
- domáce cestoviny
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Mäso nakrájame na menšie kúsky, dochutíme soľou a korením. Nakrájané mäso opečieme na panvici na troche oleja. Po opečení mäso vyberieme mimo panvicu. Na tej istej panvici orestujeme maslo, cibuľu, šampiňóny, soľ a korenie. Po opečení pridáme cesnak, tymian, papriku, múku a 1 minútu opečieme. Podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Pridáme vývar a varíme do zhustnutia. Vmiešame kyslú smotanu a horčicu. Následne pridáme mäso a uvarené cestoviny. Poriadne premiešame dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť Vaša Nela.