Hubové rizoto

Hubové rizoto

Hubové rizoto

nelkafood

By NELKAFOOD

     Leto je v plnom prúde a k nemu patrí aj cestovanie. Dnes spolu pocestujeme do Talianska, kde je základom rizoto.

“Rizoto je tradičné talianske ryžové jedlo, varené vo vývare do krémovej konzistencie.”

PRÍSADY:

 

  • 100 g ryže na rizoto (alebo obyčajnej)
  • 60 g syra parmezán
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • 150 g kuracieho prsia
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 100 g húb
  • 100 ml bieleho vína
  • asi 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 lyžice masla
  • šťava z ½ citróna
  • petržlenová vňať

 

POSTUP:

 

      Cibuľu nasekám nadrobno. Do rozohriatej panvice pridám olivový olej a cibuľu udusím dosklovita. Prisypem neumytú ryžu, huby a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielim vínom a počkám, kým sa alkohol z vína odparí. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola celá ryža zaliata. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom, tak aby bola ryža vždy zaliata. Na druhej panvici si zatiaľ orestujem kuracie prsia nakrájane na kocky.  Keď ryža zmäkne pridám do nej kuracie mäso, maslo, šťavu z ½ citróna, 50g nastrúhaného syra   parmezán a petržlenovú vňať. Stiahnem z ohňa, dôkladne premiešam, aby sa maslo rozpustilo. TIP rizoto je najlepšie keď ho po dovarení necháte asi 5 minút pod pokrievkou dôjsť.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR