Makovo-slivkový koláč

Makovo-slivkový koláč podávaný s kávkou

MAKOVO-SLIVKOVÝ KOLÁČ

nelkafood

By NELKAFOOD

     Prezradím Vám originálny recept na dezert, ktorý si ľudia zamilujú. Je veľmi jednoduchý, bez múky a pritom je tak chutný.

 

“Pri písaní tohto receptu sa v myšlienkach vraciam k raňajkám a šálke kávy. “

     Tieto som si vychutnávala s pohľadom upretým na mačky, ktoré sa prechádzali pod našim balkónom. Pohodu pri raňajkách ukončil môj syn. Zobudil sa výnimočne až o 8- mej , a krikom sa dožadoval mojej pozornosti.

 

Prísady:

 

  • 150 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 0,5 dcl oleja
  • 0,5 dcl prevarenej vody
  • 150 g makovej múky
  • 4 g prášku do pečiva
  • 200 g sliviek (alebo akékoľvek sezónne ovocie)

 

POSTUP:

 

Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešam do peny. Pridám olej, vodu a premiešam. Metličkou vmiešam makovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver opatrne  pridám sneh z bielkov. Cesto vylejem na maslom vymastený a strúhankou vysypaný okrúhly (tortový) plech. Na vrch cesta poukladám očistené a nakrájané slivky. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Skúste si tento koláč pripraviť aj vy, a uvidíte, že vás ľudia budú za neho milovať.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku.

SPÄŤ NAHOR