Kváskový granadír
By Nelkafood
Ak by ste chceli zažiť „kulinársky boom“ tak Vás sklamem. Tento recept je pre tých, ktorý nepohrdnú domácim jedlom pripraveným s láskou. Granadír mnohí poznajú zo školskej kuchyne ako jedlo, ktoré bolo suché a bez chuti.
„Ja som však zariskovala a pripravila si fliačiky doma s použitím kvásku. No áno, aj sem som pridala kvások. „
Síce bol problém so sušením samotného cesta, no kvások sa odvďačil tým, že výsledný granadír bol jemnejší ako keď kvások nepoužívam.
Prísady:
- 400 g polohrubej múky
- 1 vajce
- voda podľa potreby
- 1 polievková lyžica kvásku
- štipka soli
- kvapka oleja
- 1 kg zemiakov
- cibuľa
- mletá červená paprika, drvená rasca, soľ
- slanina
- 0,5dcl vody
POSTUP:
V miske zmiešam múku, vajce, kvások, soľ a prilievam vodu kým nevznikne vláčne cesto a na záver pridám kvapku oleja. Nechám pri izbovej teplote postáť približne 20 minút. Cesto si rozdelím, rozvaľkám na 3mm, nechám na utierke pri izbovej teplote odstáť ( schnúť) dokým nevyvaľkám postupne všetko cesto. Následne nakrájam na štvorce približne 1,5 x 1,5 cm. Na oleji si spením nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Pridám mletú červenú papriku, rascu, soľ, ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, podlejem 0,5 dcl vody prikryjem a dusím na miernom ohni. Prichystaný granadír varím vo vriacej osolenej vode, kým vypláva na vrch. Uvarený granadír zlejem a vmiešam do zemiakového základu. Dobrú chuť. Tak dúfam, že vám bude chutiť a nezabudnite sa so mnou podeliť o to ako granadír pripravujete doma vy.
Najlepší granadír Nelka? máme velmi radi celá rodinka a iný recept už u nás neexistuje. ?
Vauuu teším sa veľmi veľmi moc, že Vám chutí.