Kváskový granadír

Kváskový granadír

Kváskový granadír

nelkafood

By Nelkafood

       Ak by ste chceli zažiť „kulinársky boom“ tak Vás sklamem. Tento recept je pre tých, ktorý nepohrdnú domácim jedlom pripraveným s láskou. Granadír mnohí poznajú zo školskej kuchyne ako jedlo, ktoré bolo suché a bez chuti.

„Ja som  však zariskovala a pripravila si fliačiky doma s použitím kvásku. No áno, aj sem som pridala kvások. „

        Síce bol problém so sušením samotného cesta, no kvások sa odvďačil tým, že výsledný granadír  bol jemnejší ako keď kvások nepoužívam.

 

Prísady:

 

  • 400 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • voda podľa potreby
  • 1 polievková lyžica kvásku
  • štipka soli
  • kvapka oleja
  • 1 kg zemiakov
  • cibuľa
  • mletá červená paprika, drvená rasca, soľ
  • slanina
  • 0,5dcl vody

 

POSTUP:

 

         V miske zmiešam múku, vajce, kvások, soľ a prilievam vodu kým nevznikne vláčne cesto a na záver pridám kvapku oleja. Nechám pri izbovej teplote postáť približne 20 minút. Cesto si rozdelím, rozvaľkám na 3mm, nechám na utierke pri izbovej teplote odstáť ( schnúť) dokým nevyvaľkám postupne všetko cesto. Následne nakrájam na štvorce približne 1,5 x 1,5 cm. Na oleji si spením nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Pridám mletú červenú papriku, rascu, soľ, ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, podlejem 0,5 dcl vody prikryjem a dusím na miernom ohni. Prichystaný granadír varím vo vriacej osolenej vode, kým vypláva na vrch. Uvarený granadír zlejem a vmiešam do zemiakového základu. Dobrú chuť. Tak dúfam, že vám bude chutiť a nezabudnite sa so mnou podeliť o to ako granadír pripravujete doma vy.

2 komentáre

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR