Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

nelkafood

By Nelkafood

      Avokádo áno či nie??? Avokádu som dlhú dobu nevedela prísť na chuť. Jeho blahodarné účinky som objavila až  počas tehotenstva s prvorodeným synom. Obsahuje veľa kyseliny listovej, veľa vlákniny a pri pravidelnej konzumácii sa tiež postará o stabilizovanie hladiny cukru v krvi. Možno aj preto sa mi tehotenská cukrovka v druhom tehotenstve vyhla oblúkom.

„A odvtedy sa ho neviem dojesť – milujem ho.“

        Na spôsob polievky, nátierky dokonca aj dezertu. Môj recept na nátierku, trvá len pár minút a je úplne návykový.

 

Prísady:

 

  • zrelé avokádo
  • soľ, mleté čierne korenie
  • cesnak

 

POSTUP:

 

          Viem, že to nie je v prísadách no príprava tejto nátierky u mňa začína rozohriatím dvoch panvíc  na prípravu hrianok z ražného chleba a volských očí.. Až potom sa púšťam do samotnej prípravy nátierky. Avokádo prerežem, odstránim kôstku, vydlabem dužinu lyžicou do misky. Osolím, okorením, pridám prelisovaný cesnak, všetko premiešam. Natriem na ražné hrianky a na vrch naservírujem volské oko.  Dobrú chuť. Vyskúšajte tento ľahký návod a pripravte si chutné raňajky doma aj vy. Môžete prekvapiť aj pohostením pri posedení s rodinkou alebo priateľmi v tieni záhradky. Uvidíte, že si túto nátierku zamilujete.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR