
Lososové burgre

By NELKAFOOD
Lososové burgre v kváskovej žemli sú plné chuti. Rozplývajú sa na jazyku a musím vás dopredu varovať sú veľmi návykové.
„keď ich raz ochutnáte nebudete chcieť prestať s ich jedením.“
Prísady:
- losos vo vlastnej šťave Calvo
- 60g pánko strúhanky
- 2 vajíčka
- 2 jarné cibuľky
- soľ, mleté čierne korenie, čili
- šťava a kôra z bio citróna
- olivový olej vhodný na grilovanie
Salsa:
- 2 zrelé avokáda
- 1 jarná cibuľka
- citrónová šťava
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Lososa v konzerve zlejeme zo šťavy a do misky dáme iba čisté lososové kúsky. Pridáme vajíčka, nadrobno nakrajanu jarnú cibuľku, vajíčka a podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme čili. Necháme chvíľu postáť, aby sa chute prepojili. Pomocou guľatej vykrajovačky vytvarujeme burgre, ktoré opecčeme z oboch strán na kvapke oleja na grilovacej panvici. Avokádo vydlabeme do misky a pomocou vidličky roztlačíme. Jarnú cibulku nadrobno nakrájame a pridáme k avokádu. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Poriadne premiešame a podávame na burgrovych žemliach. Dobrú chuť Vaša Nela.