Bábovka
By NELKAFOOD
Víkendy sú výborné na pečenie. Čo na to hovoríte? U nás sa dnes objavila návšteva a tak som na poslednú chvíľu vymyslela túto bábovku. Recept mám už dlho, no dnes som do neho netradične použila mandľové mlieko ka-kavko od Nuttery. Mliečko dodalo bábovke rázom úplne inú chuť.
„Priam mega luxusnú kombináciu chutí. A popravde len tak sa po nej zaprášilo.“
Prísady:
- 2,5 hrnčeka pšeničnej hladkej múky
- ¾ hrnčeka cukru
- 1 hrnček mandľového mlieka (ka-kavko) alebo mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 2 vajíčka
- štipka vanilky
- 1 kypriaci prášok
Na vymastenie bábovkovej formy:
- hrubá múka
- maslo
Postup:
Tento postup zvládne aj môj syn. Stačí si nájsť vhodný hrnček a všetko si postupne odmerať a vložiť do misky. Metličkou poriadne premiešam. Bábovkovú formu vymažem maslom a vysypem najlepšie hrubou múkou. Vložím do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečiem približne 50-60 minút. Je to dokonalá a rýchla dobrota ak si chceš dopriať niečo luxusné k dobrej šálke kávy či čaju. Kto ju budúci víkend vyskúša? Dajte mi vedieť do komentu. Vaša Nela.
Nelka, ta vypadá naprosto famózně, mandlové mléko je super nápad. O víkendu jdu do ní.???
Mirka ďakujem, veľmi si to cením. A daj potom vedieť ako sa podarila.